استخرهای گردابی از انواع استخرهای آب گرم هستند. این استخرها در میان مردم عمدتاً با نام جکوزی شناخته میشوند. نام جکوزی درواقع برآمده از شرکتی آمریکایی است که برای نخستینبار این نوع استخر را به تولید انبوه رساند. از این استخرها پیش از هرچیز بهمنظور آب درمانی استفاده میشود. همچنین ماساژ آبی نیز در استخرهای گردابی رایج است. تاسیسات جکوزی باید بهنحوی طراحی شود که اهداف درمانی مدنظر محقق شوند.
از جمله تجهیزات در تأسیسات جکوزی میتوان به نازلهای تعبیهشده در آن اشاره کرد. آب از طریق این نازلها با فشار بالایی به استخر میریزد. برخورد آب از نازلها به بدن فرد حاضر در استخر خواص درمانی مدنظر را تأمین میکند. همچنین برخورد جریان آب پرفشار به برخی از قسمتها نظیر پشت بدن با احساس آرامش کمنظیری همراه است.
همانطور که دیدیم استخرهای گردابی و هوایی دو دستهی مهم از استخرها آب گرم هستند که بهمنظور آب درمانی تولید شدهاند. ساختار استخرهای گردابی و هوایی تا حد زیادی به یکدیگر شبیه است، اما تفاوت مهم آنها در آن است که در استخرها هوایی بهجای آب، هوا از طریق نازلها به درون استخر دمیده میشود.
انتقال هوا از نازل به استخر به ایجاد تلاطم ملایمی در آب استخر میانجامد. این تلاطم ملایم تأثیری همانند ماساژ بر بدن فرد حاضر در استخر دارد. تلاطم ملایم در استخرهای هوایی، میتواند چه در تأمین آرامش روحی و ارتقای سلامت روانی فرد حاضر در استخر و چه در بهبود سلامت پوست و تسکین آلام در نقاط مختلف بدن او حائز اهمیت باشد.
از دیگر تفاوتهای استخرهای گردابی با هوایی میتوان به پرهزینهتر بودن ساخت استخر هوایی نسبت به تاسیسات جکوزی اشاره کرد؛ چرا که در شرایط یکسان باید از پمپ بزرگتریبرای تصفیه استخر هوایی نسبت به تجهیزات جکوزی استفاده شود. هوا در استخر هوایی از کف استخر به درون آن دمیده میشود. آب در کف استخر نسبت به سایر نقاط فشار بالاتری دارد؛ پس هوا در صورتی به داخل استخر وارد میشود که وزن ناشی از آب توسط نیروی پمپ خنثی شود.
نکتهی دیگری که استخرهای گردابی و هوایی را از یکدیگر متمایز میکند، آن است که از استخرهای هوایی صرفاً در مراکز آبدرمانی استفاده میشود و معمولاً خبری از این استخرها در مجموعههای تفریحی یا ورزشی نیست. در حالی که جکوزی علاوه بر مراکز آبدرمانی، در مجموعههای تفریحی یا ورزشی نیز تعبیه میشود. دلیل چنین تفاوتی آن است که تکیه بر خواص درمانی در استخرهای هوایی بهمراتب از استخرهای گردابی بیشتر است
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تاسیسات و تجهیزات استخر، سونا و جکوزی می توانید از کارشناسان تام استخر مشاوره بگیرید.
یک ظرف از بستنی، یک تیوب خمیردندان، برخی از مواد شوینده و اشکهای مصنوعی، همه بر صمغ مصنوعی کربوکسی متیل سلولز یا سی ام سی تکیه میکنند.
سی ام سی یا ثعلب برای تولید خامه و بستنی و سس مایونز کاربرد دارد.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) کربوکسی متیل سلولز را به عنوان یک ماده غذایی سالم و امن (GRAS) معرفی کرده است.
خواص فیزیکی کربوکسی متیل سلولز :
این ماده در حالت خشک، یک پودر سفید یا کمی زرد، یا خاکستری است و هیچ بو و مزهای ندارد و به راحتی در آب حل میشود.
یکی از خواص کربوکسی متیل سلولز ؛ هیگروسکوپیک است به این معنی که رطوبت را جذب میکند.
خواص هیگروسکوپی آن باعث شده که به عنوان یک ماده افزودنی مواد غذایی و دارویی استفاده شود.
سی ام سی به بعضی از محصولات به عنوان کربوکسی متیل سلولز یا سی ام سی یا ثعلب خوراکی و غذایی و به برخی دیگر به عنوان پخشکننده اضافه میشود.
تولیدکنندگان مقدار این ماده که به مواد غذایی و دارویی اضافه میشود را به صورت دقیق کنترل میکنند.
این ماده به عنوان یک قوام دهنده باعث میشود که مواد تشکیلدهنده به طور مساوی در همه جا مخلوط و پراکنده شوند.
این ویژگی کمک میکند تا جامدات در مایعات معلق شود و در واقع به عنوان امولسیفایر عمل میکند و مانع از جدایی لوسیونها و کرمها میشود.
افزودن سی ام سی به مایعات، ویسکوزیته مایع را تغییر میدهد.
مولکولهای این ماده معمولاً به یکدیگر متصل میشوند اما بعد از فشار آب، باعث شکستن پیوند آن میشود.
ویسکوزیته یا مقاومت در برابر بلند شدن مایع، بستگی به مقدار کربوکسی متیل سلولز اضافهشده دارد..
نکته :
سی ام سی میتواند بستنی را از جداسازی نگه دارد.
این ماده همچنین میتواند به عنوان عامل فشردهسازی ، امولسیفایر ، عامل تقویتکننده ، عامل ژل کنندگی ، عامل تولید لعاب ، روان کننده و قوام دهنده به مواد غذایی اضافه شود.
گاهی اوقات از کربوکسی متیل سلولز برای ساخت کیسههای یخ قابل استفاده مجدد استفاده میشود.
هنگام ترکیب شدن با آب و مواد دیگر مانند پروپیلن گلیکول ، کربوکسی متیل سلولز یک مخلوط یوتکتیک را تشکیل میدهد – مخلوطی که دمای انجماد آن کمتر از هر یک از اجزای مخلوط است.
برای آشنایی با سایر مواد شیمیایی مورد استفاده در مواد غذایی مثل شیرین کننده های مصنوعی(آسپارتام،سوکرالوز)،اسیدهای آلی (اسید سیتریک) ، کربنات ها فسفات ها و.... می توانید به سایت جهان شیمی مراجعه کنید.
یک زرگر و طلاساز ماهر باید بتواند وزن طلا و جواهر را مطابق خواست مشتری خود در آورد تا با توجه به اینکه قیمت طلا هر روز روند صعودی دارد، نیاز مشتری با قیمت زنده طلا همخوانی داشته باشد و مشتری طلا و جواهر بتواند طبق سلیقه و خواست مشتری کار جواهر خود را به بازار طلا ارائه نماید
مرحله اول: ایده پردازی طلا
مهمترین و اساسی ترین بخش کار از همین نقطه شروع می شود یعنی از اگر کارگاه ، کارخانه ، زرگری و ... در این زمینه فعالیت میکند ، باید سلایق افراد و اقشار مختلف مردم برای خرید طلا را در نظر داشته باشد ، که این مستلزم این است از شرایط فرهنگی ، تاریخی ، اقتصادی و حتی سیاسی یه منطقه استان و حتی کشور اطلاع نسبی ی دقیقی داشته باشد
-مرحله دوم: طراحی و پیاده سازی
زمانی که ایده شکل گرفت حالا دیگر وقت پیاده سازیست ، یعنی طراح باید همان ایدا را با توجه به نوع ریخته کاری و اشکالات سیستمی ای که ممکن است برای طرح ساخته شده از طلا و جواهر است را در نظر بگیرد تا زمان پیاده سازی در مرحله ی بعد به اشکال جدی ای روبرو نشود باید تا حد زیادی نسبت به طلا و جواهر سازی و مخراجکاری شناخت داشته باشد تا طرح پیاده سازی شده اولا وزن مطلوبی داشته باشد
مرحله سوم: قالب سازی سه بعدی
بعد از طراحی نوبت به قالب سازی میرسد در این جا از دستگاه های پرینتر 3 بعدی استفاده میشود ، هر چه این دستگاه رزین مطلوبی داشته باشد برای ریخته کاری کار آسان تر و با کیفیت تر میشود پس حتما باید ااز دستگاه های بهره گرفت تا موم و رزین با کیفتی برای ریخته گری تولید کنند .
مرحله چهارم: ریخته گری
یکی دیگر از بخشهای مهم ریخته گری است ، البته کار زیاد سختی نسبت به مراحل قبلی نیست ولی نقش فوق العاده تعیین کننده ای دارد چون در مراحل قبلی هر چه برای کیفیت مدل زحمت کشیده اید اینجا باید جواب بگیرید
مرحله پنجم: پرداخت و سوهان کاری
تازه کار طلا و جواهر ساز از این مرحله شروع میشود چون کارهای سیستم قبلی را طراح ، قالب ساز و ریخته گر انجام داده است ، طلا ساز باید از تجربه ی کافی و هنر بالایی در کار برخوردار باشد و این موضوع را خوب درک کند که فلزی که در دستان اوست طلا هست ، پس باید ظرافت و دقت کافی را به کار گیرید
مرحله ششم: مخراجکاری
در این مرحله، حساسیت و ظرافت کاری باید فوق العاده مورد توجه قرار گیرد. هرچه در مراحل قبلی کار انجام شد در این قسمت کیفیت طراحی ، قالب سازی مشخص خواهد شد به این صورت که سنگ های باید صحیح و مرتب در جای خود قرار بگیرند تا تلاشهای افرار قبلی کارخانه به نتیجه برسد
مرحله هشتم: آبکاری
شاید بتوان گفت مدل زمانی که از 7 خان رستم ساخت بیرون میآید به دست آبکار میرسد ، البته که باید از حس قوی و هوش مناسبی برخوردار باشد چون آب و رنگ مدل یکی از مهمترین فاکتورهای اصلی میباشد . آبکار ها معولا تمامی رنگ های طلا را دارند که مهمترین آن طلای زرد لیمویی ، طلای سفید ، طلای رزگلد هستند .
برای آشنایی با دانشنامه طلا و همچنین خرید طلا کم اجرت و یا طلای ارزان می توانید به سایت طلافروشی آنلاین کیش طلا مراجعه کنید و تنها با چند کلیک محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید
سیستم لولهکشی از دیگر بخشهای مهم تاسیسات جکوزی است. سیستم لولهکشی درواقع تعیینکنندهی مسیر آب در جکوزی است. طبعاً لولهکشی بخشی محوری در تاسیسات استخر و تاسیسات سونا نیز بهشمار میرود. از جمله ویژگیهای سیستم لولهکشی آن است که معمولاً در آن چند دریچهی تخلیه تعبیه میشود.
فراهم ساختن چند دریچه در سیستم لولهکشی تاسیسات جکوزی این مزیت را دارد که در صورت مسدود بودن یکی از دریچهها، مثلاً بهخاطر قرار گرفتن دست یا پای شناگر بر آن، سایر دریچهها بتوانند عمل تخلیه را انجام دهند.
معمولاً بر دریچههای تخلیه درپوشهای محدب ضد گرداب نیز تعبیه میشوند. این درپوشها هم نقش مهمی را در تاسیسات جکوزی ایفا میکنند. عمق کم جکوزی و قدرت مکش بالای دریچهها میتواند به ایجاد جریان گردابی در جکوزی ختم شود. درپوشهای ضد گرداب درواقع از بروز چنین مشکلی ممانعت بهعمل میآورند.
پمپ گردش آب در تاسیسات جکوزی
از دیگر بخشهای مربوط به تاسیسات جکوزی، میتوان به پمپ گردش آب در آن اشاره کرد. بهطور کلی، سیستم پمپاژ از بخشهای مهم در تاسیسات استخر، تاسیسات جکوزی و تاسیسات سونا خشک و بخار است. پمپ گردش آب در تاسیسات جکوزی باید آن قابلیت را داشته باشد که بر افت فشارهایی که در مسیر آب ایجاد میشود غلبه کند. همچنین تأمین دبی آب مدنظر دیگر قابلیتی است که یک پمپ در تاسیسات جکوزی باید توان اجرای آن را داشته باشد.
هرچند پمپهای خطی کاربرد بیشتری در تاسیسات جکوزی دارند، اما گاه از پمپهای دوسرعتی نیز در تاسیسات جکوزی استفاده میشود. این پمپها با توجه به کاربردهای جکوزی، میتوانند نقش موثری را در تاسیسات جکوزی ایفا کنند. در حالتی که سرعت پمپ پایین باشد، بستر لازم برای ماساژ ملایم و نیز سیرکوله شدن آب فراهم خواهد شد. اگر سرعت پمپ بالا باشد، شرایط لازم برای بالا بودن فشار آب تامین خواهد گشت.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ساخت استخر ، تعمیر و نگداری آن و هم چنین تجهیزات استخر مورد استفاده در استخر های امروزی می توانید از کارشناسان تام استخر مشاوره بگیرید..
کازئین شیر حدود۷۵تا۸۵ درصد پروتئین شیر را کازئین تشکیل می دهد . معمولا کازئین به صورت خالص درشیر موجود نیست بلکه ابتدا به صورت کازئینات کلسیم است وسپس با جذب فسفات کلسیم فسفوکازئینات کلسیم تشکیل می شود که شبیه دانه های تمشک است .در پروتئین کازئین حدود ۲۰ اسید آمینه شرکت دارند .
اندازه کازئین حدود ۲۰-۱۰ میلی میکرون است وحرارت های پایین اصولا تاثیری روی کازئین ندارد حرارت از ۱۳۰ درجه سلسیوس بالاتر روی کازئین اثر می گذارد وممکن است تغییراتی در بافت پروتئینی کازئین به وجود آورد کازئین به ۴قسمت تقسیم می شودبتا،کاپاوگاماکه به نسبت های متفاوتی در کازئین شیر وجود دارند .
کاپا کازئین را فاکتورپایدارکننده گویند ،زیرا موجب می شود. میسل ها در شیر به صورت معلق درآیند ورسوب نکنند ،اگر کاپا کازئین راجداکنند حالت پایدار از بین می رود وپروتئین کازئین در کنار یون کلسیم رسوب می کند .
ماده ای به نام رنینمی تواند کاپا کازئین را از شیر بیرون بکشد ، اگر یون کلسیم در شیر نباشد حتی اگر کاپا کازئین بیرون کشیده شود رسوب نمی کند. ۱۰-۷درصد رنین داخل شیر می ریزند وتا دمای ۵۰-۴۲ درجه سلسیوس حرارت میدهند شیر رسوب میکند .
آیا فقط رنین موجب رسوب کازئین می شود؟
-خیر،توسط اسید هم رسوب می کند. PHشیر ۶/۶-۴/۶ است لخته ای که توسط اسید به وجود می آید اسید –کازئین ولخته ای که توسط رنین بوجود می آید رنین -کازئین است لخته رنین-کازئین بهتر است چون کلسیم و فسفر بالا تری نسبت به لخته اسید-کازئین دارد بهترین اسید برای ایجاد لخته ، اسید لاکتیک است
درمورد رنین برای ایجاد لخته حتما یون کلسیم را نیاز داریم ولی در مورد اسید یون کلسیم را نیاز نداریم کازئینات کلسیم را در کارخانجات شیرینی سازی همراه روغن نباتی به شیرینی می افزایند ترکیبات کازئین در چسب موجب افزایش چسبند گی می شودافزودن کازئین به حشره کشها موجب افزایش چسبندگی آن می شود که طول عمر حشره کش را بالا میبرد .
کازئین را در برخی موارد به ماست می افزایند کازئین در تهیه پلاستیکهای شفاف هم به کار میرود در نساجی با ترکیبی از ۳۰درصد کازئین و۷۰ در صد از ماده ای به نام اکریلونیتریل پارچه های ابریشمی می سازند
پس از جداشدن کازئین آنچه می ماند آب پنیر است (whey protein)این مایع که پس از رسوب دادن کازئین وصاف کردن آن به دست می آید حاوی گلوبولین ها ،لاکتوفرینها ،سرولوآلبومین ،ایمیونوگلوبینها ،پروتئوپپتوفرکشن ولاکتو فرین می باشد.
برای آشنایی با سایر مواد شیمیایی موجود در موادغذایی مثل شیرین کننده های مصنوعی(آسپارتام، سوکرالوز) اسید های آلی ، کربنات ها( کربنات پتاسیم و..) و .... می توانید به سایت جهان شیمی مراجعه کنید