سیبک خودرو
سیبک خودرو یک گوی فلزی است که به آن یک بازو متصل است، این گوی فلزی در درون یک محفظه فولادی که اطراف آن با لاستیک پوشانده شده حرکت دورانی میکند. برا آشنایی بیشتر با این قطعه حیاتی در خودرو در ادامه این مقاله با استارپارتس نمایندگی فروش قطعات هیوندای و کیا همراه باشید.
به طور کلی وظیفه سیبک در سیستم فرمان، ایجاد امکان گردش چرخ ها است.
وقتی این قطعه خراب شده و حرکت مفصلی خود را به درستی انجام ندهد فرمان پذیری خودرو با اشکال مواجه می شود.
سیبک نباید در راستای محور Y حرکتی داشته باشد. به زبان سادهتر سیبک نباید حرکت عمودی آنچنانی داشته باشد. لقی مجاز سیبک در راستای عمود آنقدر کم است که با دست حس نمیشود. پس خرابی و لقی آن موجب لرزش فرمان و زدن آن میشود.
به طور کلی در صورت عملکرد ناقص و خرابی سیبک، اشکال در فرمان پذیری خودرو، سایش غیر معقول تایرها، انحراف خودرو از مسیر مستقیم و … بروز خواهد کرد.
این قطعه مانند سایر اتصالات مکانیکی می بایست گریس کاری مناسبی داشته و به منظور جلوگیری از اتلاف روانکارهای داخل قطعه، از گردگیر مناسب استفاده شود.
بیشتر بدانیم : راهنمای خرید خنک کننده روغن موتور
دلایل خرابی سیبک خودرو
خرابی سیبک میتواند دلایل مختلف و متفاوتی داشته باشد که اینجا به آنها اشاره میکنیم. دانستن این دلایل میتواند کمک شایانی به مالکان خودرو کرده تا با رعایت کردن نکاتی که منجر به سلامت بیشتر این قطعه می شود، عمر این قطعه را در خودرو خود بالاتر ببرند.
همچنین پس از اطلاع از خرابی سیبک خودرو و رفع ایراد آن، باید از دلایل این اتفاق نیز مطلع باشند. زیرا ممکن است ایراد دیگری در خودرو به صورت مداوم باعث خرابی سیبک شده و تا زمان رفع نکردن این ایراد، سیبک نیز به صورت مداوم دچار آسیب شود.
مهمترین دلایل خرابی سیبک خودرو
1. زنگ زدگی سیبک
2. خوردگی سیبکها
3. هرز شدن پیچ و مهرهها
4. پارگی گردگیر سیبک
بیشتر بدانیم : راهنمای خرید لوازم یدکی هیوندای
فروشگاه مواد شیمیایی جهان شیمی پرمنگنات پتاسیم چینی از کشور چین وارد مینماید که میتوانید جهت خرید و استعلام قیمت فروش پرمنگنات پتاسیم چینی با شرکت جهان شیمی تماس حاصل فرمائید.
پرمنگنات پتاس چینی در بشکه های ۲۵ کیلویی پلاستیکی و ۵۰ کیلویی گالوانیزه با خلوص ۹۹.۳ % ارائه میگردد .
واردات پرمنگنات پتاسیم و کاربرد پرمنگنات پتاسیم در صنایع
پرمنگنات پتاسیم یک اکسید کننده قوی است و در اکثر واکنشهای شیمیایی بعنوان عامل اکسید کننده استفاده میشود. شکل آن منشوری ، جامد ، به رنگ ارغوانی تیره تا مشکی، محلول آبی آن به رنگ صورتی و ترکیبی بدون بو است. این ترکیب بدلیل خاصیت اکسید کنندگی بسیار خورنده است. ترکیب پرمنگنات پتاس با گلیسیرین آتش زا میباشد.
این ماده شیمیایی در ترکیب با فرمالین تولید گاز مینماید که برای ضد عفونی مرغداری ها در پایان دوره تولید استفاده میشود و گاز تولید شده قسمتهایی را هم که غیر قابل دسترس میباشد ضد عفونی میکند .
مهمترین کاربرد پرمنگنات پتاس بعنوان عامل اکسید کننده است.کارخانه های ذوب و روی از چهار واحد اصلی شامل لیچینگ و خنثی سازی، تصفیه، الکترولیز و ذوب تشکیل شده است.
خوراک به همراه اسید سولفوریک ، سولفات آلومینیم و سولفات آهن وارد تانک های انحلال می شود. محلول به دست آمده با افزودن آهک و دی اکسید منگنز مورد عمل خنثی سازی قرار می گیرد. محلول حاصل از واحد خنثی سازی، جهت حذف کبالت ، نیکل و کادمیوم طی دو مرحله شامل تصفیه گرم و سرد، تصفیه می گردد.
نکته :
در تصفیه گرم برای حذف کبالت از آهک و پرمنگنات پتاسیم و در تصفیه سرد جهت حذف نیکل و کادمیم از پودر روی و سولفات مس استفاده می شود. محلول تصفیه شده به واحد الکترولیز انتقال می یابد که محصول ورق روی بوده و به منظور ذوب ، وارد کوره ذوب می گردد. محصول واحد ذوب، شمش روی می شود.
پرمنگنات پتاس بعنوان ضدعفونی کننده و برای رفع بوهای نامطبوع هم کاربرد دارد. پرمنگنات پتاسیم برای رفع نوعی بیماری انگلی در ماهی ها استفاده میشود در مرغداری ها از ترکیب پرمنگنات پتاس و فرمالین جهت ضد عفونی سالن ها استفاده میگردد. همچنین در تصفیه آب های آشامیدنی بعنوان عامل حذف کننده فسفر مورد استفاده قرار میگیرد.
پرمنگنات پتاسیم , اکسید آهن ، منگنز و سولفید هیدروژن را به ذرات جامد تبدیل می کند که از آب خارج می شوند. همچنین می تواند برای کنترل رشد باکتری ها در چاه های آب استفاده شود و آنرا به داخل آب مخزن نگهداری آب نیز دوره ای تزریق می کند.
استفاده از پرمنگنات پتاسیم به کالیبراسیون دقیق، نگهداری و نظارت نیاز دارد. پرمنگنات پتاسیم به شدت به دما حساس است و بهترین عملکرد را بین ۵۰ تا ۷۲ درجه فارنهایت را انجام می دهد. و دمای آب خوب است در حدود ۵۵ درجه فارنهایت باشد .
پتاسیم پرمنگنات پوست را تحریک می کند این ماده شیمیایی آب را به رنگ صورتی کمرنگ در می آورد . بعد از عملکرد در آب باید بدون رنگ شود .
مواد شیمیایی باید در ظرف اصلی خود ، دور از دسترس کودکان و حیوانات ذخیره شود. ظروف ذخیره سازی از آسیب فیزیکی محافظت شود .
بیشتر بدانیم :
عموما مردم در لحظه خرید طلا اظهارات و اطلاعاتی که از سوی فروشنده به آنها اعلام میشود رابه عنوان معیار تصمیمگیری و خرید خود در نظر میگیرند. از جمله این موارد میتوان به کشور سازنده، کیفیت کار و مواد اولیه مصرفی در ساخت طلا اشاره کرد. تقریبا همه به گفتههای فروشنده اعتماد و کالای خود را خریداری میکنند. این در حالیست که از عیار و مکان تولید طلا اصل هیچ اطلاعاتی ندارند.
اگر این سوال پیش آمده که چگونه میتوان زنجیر طلای اصل را از بدل تشخیص داد، توصیه میکنیم این مطلب از طلا فروشی اینترنتی کیش طلارا انتها مطالعه کنید.
زنجیر طلای تقلبی از چه موادی ساخته میشوند؟
زنجیرهای بدل که به عنوان زنجیر طلا عرضه میشوند اغلب از فلزی دیگر ساخته شدهاند و فقط یک لایه بسیار نازک از طلا روی آنها کشیده شده تا ظاهرشان با طلای واقعی فرقی نداشته باشد. یعنی در واقع روکش طلا دارند و برای خرید چنین زنجیری نباید هزینه زیادی پرداخت کنید چون شما اصلا طلای زیادی دریافت نمیکنید که بخواهید مبلغ بالایی هم برای خریدش هزینه کنید.
این در حالی است که زنجیر طلا اصل تماما از فلز طلا ساخته شده است.
چگونه تقلبی بودن زنجیر طلا را تشخیص دهیم؟
تقریبا همه میدانیم که طلای اصل باید کد یا یک مهر تجاری روی خود داشته باشد تا عیار آن را بتوان تعیین کرد. بر اساس عیار طلا میتوانید خلوص طلا را تعیین کنید؛ به این صورت که مشخص میکنید چه میزان از جنسی که خریداری کردهاید طلاست و چه میزان از آن از دیگر فلزات تشکیل شده است.
برای اینکه تقلبی یا اصل بودن زنجیر طلا را تشخیص دهید، بدنبال کد یا مهر تجاری روی آن بگردید. طلا باید یا کد داشته باشد یا یک سری عدد به همراه حروف K، KT یا KP روی آن حک شده باشد. این اعداد و ارقام در واقع شناسنامه زنجیر طلا هستند و ارزش و میزان طلای موجود در آن را مشخص میکنند. اگر زنجیری این اعداد و حروف را داشت، یعنی تماما از طلا ساخته شده و روکش و فیک نیست.
تشخیص زنجیر طلای اصل از بدل با تست اسید نیتریک (تیزآب)
یکی از معتبرترین روشهای تست اصل یا فیک بودن طلا، استفاده از اسید نیتریک است. به این ترتیب میتوان تعیین کرد که آن قطعه از چه میزان طلا برخوردار است.
برای این منظور باید زنجیر را نزد یک طلا فروش ببرید تا این آزمایش را روی آن انجام دهد. اغلب طلا فروشها با تراشیدن مقدار بسیار اندکی از طلا آن را در اسید نیتریک میریزند تا مشخص کنند که طلا هست یا خیر. واکنشهای شیمیایی طلای اصل و این اسید تعیین کننده اصل و تقلبی بودن آن است.
بیشتر بدانیم : راهنمای خرید حلقه طلا
آیا سیستم ترمز خودرو شما صدایی مانند جیر جیر تولید میکند؟ خودرو به یک سمت کشیده میشود؟ و یا یک گودال بزرگ روغن در کف پارکینگ شما به وجود آمده است؟ برای پاسخ به تمامی این سوالات در این مقاله با استار پارتس نمایندگی فروش قطعات کیا و هیوندای همراه باشید.
ترمز یک وسیله ی نقلیه، یک بخش ضروری و مهم برای ایمنی خودرو و سرنشینان آن است. در حالی که سیستم ترمز به خودی خود قابل اعتماد است اما نیاز به تعمیر و نگه داری درست دارد. همچنین افزایش عمر خودرو معمولاً مشکلاتی را در سیستم ترمز خودرو به وجود می آورد.
سیستم ترمز خودرو چگونه کار می کند؟
سیستم ترمز بیشتر خودروهای مدرن کاسهای یا دیسکی است. در ترمز دیسکی از یک روتور استفاده میشود که به کمک توپی چرخ، کالیپر، لنتهای ترمز و یک سیستم هیدرولیک به سرعت باعث توقف خودرو میشود.
هنگامی که پدال ترمز فشار داده میشود، سیستم هیدرولیک فشار و ضربهی وارد شده بر روی پدال را انتقال میدهد؛
در نتیجه کالیپر باعث میشود لنت ترمز بر روی روتور فشار وارد کند که باعث کاهش سرعت خودرو میشود و در نهایت باعث توقف آن میشود.
سیستم ترمز کاسهای نیز در اصل همین کار را انجام میدهد.
زمانی که پدال ترمز فشار داده میشود سیستم هیدرولیک این فشار را انتقال می دهد در نتیجه لنتهای ترمز به کاسهی چرخ میچسبد که به توپی چرخ متصل است.
در نتیجه سرعت خودرو کاهش مییابد و خودرو متوقف میشود.
سیستمهای ترمز مدرن بسیار قابل اعتماد هستند، اما این سیستمها از قطعات بسیار زیادی درست شدهاند که معمولاً احتیاج به تعمیر یا جایگزینی دارند.
بیشتر بدانیم : راهنمای خرید جعبه فیوز داخل اتاق
عیب یابی مشکلات متداول در سیستم ترمز خودرو
1- وجود حالت اسفنجی و احساس نرمی بیش از حد زمان فشردن پدال ترمز
2- چوب شدن پدال ترمز
3- کم بودن سطح روغن ترمز در مخزن
4- صدای سایش آهن به آهن و خراشیده شدن از ترمزها
5- پایین بودن پدال ترمز
6-سوت کشیدن ترمز در زمان ترمز گیری
7-انحراف خودرو به یک سمت هنگام ترمزگیری
8-کورس حرکتی زیاد پدال ترمز
9-درگیر بودن دائمی لنت ترمز با سطح دیسک ترمز
10-لرزش فرمان و اتاق هنگام ترمز گیری
بیشتر بدانیم : راهنمای خرید قطعات کیا
مربا ، ژله ، کارامل (تافی نرم) و مارشمالو ترکیباتی بر پایه آب هستند. هنگامی که مواد بسیار رطوبت را در کنار فرآورده های خشک قرار دهیم، فرآورده فوق، رطوبت جذب کرده و نرم تر خواهد شد و ماده مرطوب نیز خشک تر شده و رطوبت از دست میدهد و این روند تا رسیدن به تعادل رطوبتی ادامه می یابد.
مربا و ژله :
مربا و ژله را می توان قبل از پخت و نیز به عنوان یک ترکیب ثانویه به بیسکویت آماده اضافه نمود.
این افزودنیها هنگامی به عنوان فرآوری ثانویه استفاده می شود که:
– لایه ای از مربا بین لایه های بیسکویت قرار بگیرد
– مربا قبل یا بعد از ساندویچی شدن بیسکویت در مرکز کرم بیسکویت قرار بگیرد.
– مربا قبل از پوشیده شدن بیسکویت اسفنجی با شکلات، روی پایه اسفنجی ترسیب شود
– همچنین مربا قبل از خنک شدن به خمیر پخته و نرم اضافه شود.
فرآورده هایی که مربا به آن ها قبل از پخت اضافه می شود عبارتند از :
– فرآورده های اسفنجی (که مربا روی سطح خمیر افزوده می شود
– قطعات سیم بر و یا قالب خمیری که توسط انواعی از مربا پوشش داده می شوند.
– فرآورده هایی که خمیر کاملا یک قطعه مربا را در بر بگیرد
توجه :
باید توجه داشت که حین تولید مربا و ژله باید نظارت دقیق و مرتبی بر نمونه های خط تولید با نمونه برداری مستقیم و یا به کمک رفراکتورمتر صورت پذیرد تا مواردی همچون pH و میزان مواد جامد محلول به دقت کنترل شوند.
رفراکتورمترها به طور معمول براساس محلول ساکارز در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد کالیبره می شوند (در کشورهای گرمسیر در دمای ۲۷ درجه سانتی گراد) که باید دقت داشت که در سایر دماها تصحیح سازی صورت پذیرد
pH مترها نیز به تغییرات دمایی حساس هستند. اما به طور معمول یک پروب دمایی وجود دارد که نتیجه دستگاه کاملا درست و منطقی خواهد بود.
اگر ژله با pH بالا به دستگاه ترسیب پمپ شود، آن گاه اسید به صورت اسید سیتریک محلول در آمده که می تواند بلافاصله قبل از ترسیب با فرآورده مخلوط شده و به صورت خودکار توسط pH مترهای موجود در خط فرآوری اندازه گرفت.
کاهش دما سبب بستن سریع پکتین می گردد. اما اگر ژله حاوی مقادیر زیاد پکتین باشد در صورت تاخیر در انتقال ژله به نازل های دستگاه ژله در دستگاه ترسیب به سرعت می بندد.
آماده سازی مربا :
در واقع پختن مخلوط شکر، شربت، میوه و پکتین در حال جوش تا زمانی است که میزان مواد جامد محلول به اندازه مورد نظر برسد.
اگر این پخت در ظروف در باز صورت بپذیرد زمان پخت طولانی شده و احتمال انورت شدن قندها افزایش می یابد.
به همین سبب به طور معمول پخت و تغلیظ سازی محلول در ظروف در بسته و در شرایط خلاء نسبی انجام می پذیرد.
چرا که سرعت پخت بیشتر شده و میزان حرارت اعمال شده جهت تغلیظ سازی و پخت کاهش می یابد و در نتیجه از انورت شدن قندها کاسته می شود.
بنابراین کنترل ترکیبات مربا بهتر و راحت تر صورت می پذیرد.
تنظیم اسیدیته سایر فرآورده ها با طعم میوه ای و حفظ کیفیت عطر و رنگ مهم است. در تولید مربا جهت کنترل pH به منظور بستن بهتر پکتین، به طور معمول از یک نمک بافر (برای مثال سیترات سدیم) استفاده می شود.
بیشتر بدانیم :