-
کاربرد آب پنیر در تولید نوشابه :
شنبه 24 اسفند 1398 09:37
با توجه به اینکه فکر تولید نوشابه از آب پنیر از دیرباز در کشور ما مطرح بوده است باید به این کاربرد آب پنیر با دقت بیشتری برخورد کنیم. چند تجربه در خصوص تولید دوغ و نوشابه ای مخلوط با انواع آب میوه جات که بر اساس pH مخلوط در شرایط مختلفی فرآیند شده اند به عمل آمده است. تاریخچه مصرف آب پنیر به عنوان نوشابه : آب پنیر از...
-
انواع مختلف عایق کاری استخر
شنبه 24 اسفند 1398 07:26
عایق کاری حرارتی استخر عایقکاری نامناسب استخر از یک طرف موجب از دست رفتن گرمای استخر و متعاقباً افزایش هزینههای مرتبط تاسیسات استخر و از طرفی هم به ویژه در مناطق گرم که کاربرد استخر بسیار گسترده است، موجب هدر رفت شدن آب استخر خواهد شد که این مورد هم هزینههایی در بر خواهد داشت. عایقکاری حرارتی شامل عایقکاری...
-
شکلات و آب نبات :
چهارشنبه 21 اسفند 1398 10:17
انسان از دیرباز در مراسم، اعیاد و جشن ها از فراورده های قنادی و شیرینی ها استفاده می نموده است.به طوری که باستان شناسان با آنالیز ظروف غذای انسان هایی که ۲۶۰۰ سال قبل زندگی می کردند به این نتیجه رسیدند که انسانها از آن تاریخ شکلات و آب نبات مصرف می نمودند. مردم مکزیک از کاکائو نوشابه ای درست میکردند که مورد علاقه...
-
نکات مهم درباره عایق رطوبتی استخر
چهارشنبه 21 اسفند 1398 07:21
با گذشت زمان، ساختار ضد آب استخر آسیب می بیند و ترک های کوچک و بزرگ در بدنه داخلی و خارجی استخر دیده می شود. علت اصلی همه نشتی های آب از استخر، خراب شدن عایق رطوبتی استخر است چرا باید عایق رطوبتی استخر را تعمیر کنیم؟ یکی از مراحل مهم در ساخت استخر عایق رطوبتی آن است. یک نشتی کوچک هم موجب هدر رفتن آب زیادی می شود....
-
مواد شیمیایی نرم کننده :
سهشنبه 20 اسفند 1398 10:46
به مواد شیمیایی که باعث نرمی می شود مواد شیمیایی نرم کننده اطلاق میگردد. خاصیت نرم کنندگی آن به علت جاذب الرطوبه بودن الکل های پلی هیدریک از قبیل مونو پروپیلن گلایکول یا گلیسیرین می باشد. این مواد شیمیایی رطوبت مواد غذایی را حفظ میکنند. ترکیبات نرم کننده را به خلال نارگیل و آدامس اضافه می نمایند. پلاستیسایزر نیز نام...
-
همه چیز در مورد نگهداری استخر شنا( راه اندازی،نگداری،و بستن استخر)
سهشنبه 20 اسفند 1398 07:28
راه اندازی استخر در مرحله اول باید از کارکرد صحیح تجهیزات استخر اطمینان حاصل نمائید و سپس با استفاده ار کیت های سنجش آب، تعادل آب را چک کنید . آماده سازی آب استخر · با استفاده از کیت های سنجش آب پارامترهای مورد نیاز را اندازه گیری کنید. · مقادیر قلیائیت کل، PH ، کلر آزاد موجود ( FAC ) و سختی کلسیمی ( CH ) را مطابق...
-
ناپایداریهای فیزیکی در خامه قنادی :
دوشنبه 19 اسفند 1398 10:43
تغییرات فیزیکی می تواند پایداری خامه قنادی را تحت تأثیر قرار دهد. مهمترین ناپایداریهای فیزیکی در این نوع خامه عبارتند از : آب اندازی : در صورتی که ساختار نهایی خامه قنادی کاملا مطلوب باشد میزان آب اندازی در آن محدود می باشد. با اضافه کردن پایدار کننده ها می توان میزان آب اندازی را کاهش داد اما در این حالت غلظت بالایی...
-
نگهداری جکوزی
دوشنبه 19 اسفند 1398 07:23
در صورت استفاده از کلر : تعادل آب: مقادیر قلیائیت کل، سختی کلسیمی و pH آب را اندازه گیری کنید و در محدوده اعلام شده در جدول تنظیم نمائید. ضدعفونی: بسته به نحوه تزریق کلر به آب جکوزی کلر اضافه کرده و مقدار کلر آزاد باقیمانده ( FAC ) را اندازه گیری و در محدوده مجاز تنظیم نمائید. در هنگام راه اندازی، تا زمانی که مقدار...
-
حقایقی درباره اسید ها و باز ها :
شنبه 17 اسفند 1398 10:01
در ادامه 9 حقیقت از اسید ها و باز ها و نمودار PH بیان شده است که می تواند برای شناختشان کمک کننده باشد . ۱ . همه ی محلول های آبی را می توان در سه دسته ی اسید ها , باز ها و خنثی دسته بندی کرد . روغن یا دیگر محلول های غیر آبی اسید و باز نیستند . ۲ . تعاریف مختلفی درباره ی اسید ها و باز ها وجود دارد . ولی به طور کلی ,...
-
طراحی موتورخانه استخر شنا
شنبه 17 اسفند 1398 08:11
با پیشرفتهایی که در چند سال اخیر حاصل شده است، شیوه ها و مفاهیم طراحی و ساخت استخر ها تغییر پیدا کرده و ویژگی های جدیدی به آنها اضافه شده است. طرح های جدید با توجه به توصیه های مشاوران استخرسازی درباره چیدمان، استقرار و شکل استخر تهیه می شوند. مهندسان تاسیسات نیز باید مطابقت داشتن کلیه تجهیزات استخر را با مقتضیات...
-
کاربرد امولسیفایر :
چهارشنبه 14 اسفند 1398 10:57
کاربرد امولسیفایر در مواد غذایی شامل پوششهای نازک، پایدار کردن و ناپایدار کردن امولسیونها، اصلاح کریستالیزاسیون چربیها، تقویت خمیر، نرم کردن پوششها و بافت دهی به مواد غذایی نشاسته ای میباشد. اسیدهای چرب و مشتقات آنها از نظر قطبیت خنثی هستند، یعنی اینکه مولکولهای آنها همزمان دارای مناطق آب دوست و آبگریز هستند. اگر بین...
-
آموزش طراحی استخر، سونا و اسپا (جکوزی)
چهارشنبه 14 اسفند 1398 07:18
امروزه طراحی تاسیسات استخر ، سونا (سونا خشک و سونا بخار ) و جکوزی باتوجه به پیشرفتهای این صنعت و نیز هزینه بالای آب و حاملهای انرژی، توانایی خاصی میباشد. این امر وقتی جدیتر میشود که میبینیم مجتمعهای مسکونی بزرگ نیز به این تجهیزات مجهز هستند و استفاده از این تاسیسات روز به روز گستردهتر میشود. استخر، سازهای...
-
افزودنی های فراورده های گوشتی :
سهشنبه 13 اسفند 1398 10:52
افزودنی های فراورده های گوشتی که استفاده می شوند بر اساس مقدار مطلوب محلول های عمل آوری که به گوشت تزریق می شود، مشخص می گردند که در اکثر موارد با راندمان پخت در محصول نهایی نیز در ارتباط است. افزودنیهایی مانند نمک و فسفات تقریباً همیشه مورد مصرف قرار می گیرند. افزودنی های دیگر بر اساس تقاضای تولید کننده انتخاب می...
-
استخر شنا چگونه کار می کند؟
سهشنبه 13 اسفند 1398 07:18
نکته جالبی که در مورد استخر شنا وجود دارد این است که تمامی آن ها عمکرد مشابهی دارند. فارغ از انداره، شکل و دیگر مشخصات استخر، تمامی آنها متشکل از سیستم فیلتراسیون و ضدعفونی بوده تا به صورت مداوم آب استخر تمیز و سالم بماند. اما واقعا استخر شنا چگونه کار می کند؟ به عنوان یک صاحب استخر، ممکن است تنها با نحوه کنترل...
-
پرمنگنات پتاسیم چینی
دوشنبه 12 اسفند 1398 11:00
پرمنگنات پتاسیم ماده ای به صورت بلورهای سوزنی ریز ارغوانی رنگ می باشد. این ماده بی بو و محلول در آب می باشد. و جزء مواد شیمیایی پر مصرف در صنایع شیمیایی می باشد و به عنوان عامل آندی کردن و اکسنده ی قوی به کار می رود. پرمنگنات پتاسیم ترکیبی معدنی است با فرمول شیمیایی KMnO ۴. نمک آن از یونهای K + و MnO ۴- تشکیل شده است....
-
4مورد از بزرگترین مشکلات فیلترهای استخر شنا
دوشنبه 12 اسفند 1398 07:39
با وجود آنکه فیلتر ها از تجهیزات استخر ی ساده ای هستند ، و فقط مخزن بزرگی هستند که آب از داخل آن عبور می کند، ممکن است دچار مشکلاتی شوند که برای صاحبان استخر بسیار ناخوشایند باشد . در ادامه این مقاله به تشریح آن ها خواهیم پرداخت. ورود شن و پودر دیاتومه به داخل استخر یکی از مشکلات رایج فیلترهای استخری، ورود شن و پودر...
-
مضرات نوشابه های گازدار
یکشنبه 11 اسفند 1398 10:48
مضرات نوشابه های گازدار :به خاطر داشته باشید که بیماریها یک شبه پدیدار نمیگردند بلکه در طی سالها بر اثر پیروی از رژیمهای غذایی نامناسب ایجاد میگردند.بنابراین مصرف نوشابه های گازدار را به حداقل ممکن رسانده و در عوض به نوشیدن آب وآب میوه های طبیعی روی آورید. هرگاه هم که هوس مصرف نوشابه های گازدار را کردید حتما از نی...
-
ساخت استخر بتنی + معایب و مزایای استخرهای بتنی
یکشنبه 11 اسفند 1398 07:22
چند سالی است که ساخت و ساز استخرها در کشور ما افزایش پیدا کرده است. برآوردها نشان میدهد که تمایل مردم ایران به ساخت استخر بتنی بیشتر از سایر استخرها مثل فایبرگلاس و ونیل است. تام استخر در این مقاله به بررسی معایب و مزایای ساخت و نگهداری استخر های بتنی می پردازد. مزایای ساخت استخر بتنی اندازه و شکل آن در طراحی ها و...
-
فروکتوز مایع ( لوولز – قند میوه )
شنبه 10 اسفند 1398 09:11
یک ماده شیرین کننده میباشد. مونوساکاریدی است که در میوه های تازه و عسل یافت میشود. از اینورسیون ساکاروز توسط آنزیم اینورتاز و از ایزومریزاسیون شربت ذرت به دست می آید. چنانچه شیرینی ساکاروز ۱۰۰ درنظر گرفته شود شربت ذرت با فروکتوز زیاد ( High Fructose Corn Syrup (HFCS در این نوع شربت ذرت، گلوکز توسط آنزیم ایزومراز تبدیل...
-
5 مورد از اشتباهات بزرگ در نگهداری پمپ استخری
شنبه 10 اسفند 1398 07:28
پمپ و موتور در واقع قلب تپنده سیستم گردش آب استخرتان به شمار می رود بنابراین نگهداری و یا تعمیر پمپ استخر یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در نگهداری استخر های شنا می باشد. زیرا در صورت از کار افتادن و یا بازده پایین آن، عملکرد سیستم فیلتراسیون مختل می گردد . با وجود این اشتباهات رایجی در زمینه نگهداری استخر وجود دارد که...
-
دوغ شیر یا دوغ کره :
چهارشنبه 7 اسفند 1398 09:27
برای تهیه دوغ شیر یا دوغ کره معمولا از شیر بدون چربی استفاده می گردد، در صورت استفاده از شیر پرچرب حتما بایستی آن را هموژنیزه نمود. بعضی اوقات از شیر خشک بدون چربی و آب با حدود ۹ یا ۱۰ درصد ماده جامد بدین منظور استفاده می گردد. شیر را در حرارت ۸۲ تا ۸۸ درجه به مدت نیم ساعت حرارت داده و سریع تا ۲۱ الى ۲۲ درجه خنک می...
-
نحوه محاسبه هد پمپ استخر شنا و جکوزی
چهارشنبه 7 اسفند 1398 07:19
زمانی که برای خرید پمپ تصفیه آب استخر تان به یک فروشگاه تجهیزات استخر مراجعه می کنید ، با انواع مختلفی از پمپ های استخر روبه رو خواهید شد و ممکن است با این سوال از طرف فروشنده مواجه می شوید که هد پمپ انتخابی چقدر باید باشد؟! برای جواب به این سوال شما باید اطلاعات کافی در مورد هد پمپ و نحوه محاسبه آن داشته باشید تا...
-
محاسبه زمان تعویض آب جکوزی
سهشنبه 6 اسفند 1398 07:11
یکی از رایج ترین سوالاتی که در مورد نگهداری استخر و جکوزی مطرح است، زمان مناسب تعویض آب در تاسیسات جکوزی است. علیرغم وجود سیستم تصفیه و انجام کارهای لازم برای تعادل شیمیایی آب جکوزی، به دلیل حجم کم آب، پس از مدتی ناگزیر از تعویض آب جکوزی خواهیم بود. اما تعویض پیش از موقع آب جکوزی نیز باعث هدررفت آب و ایجاد هزینه می...
-
ترکیب افزودنی ها سوسیس :
یکشنبه 4 اسفند 1398 08:27
فسفات ها مؤثرترین افزودنی ها و مواد شیمیایی برای حل نمودن پروتئین های عضلانی در سوسیس ها هستند. مخلوط های خاصی از فسفات که عمدتا دارای دی فسفات هستند برای سوسیس های امولسیونی تهیه شده و طی خرد کردن به سرعت بر روی پروتئین ها عمل میکنند، به گونه ای که طی ۷ تا ۱۲ دقیقه زمینه مناسب برای تشکیل امولسیون را فراهم می نمایند....
-
چه زمانی فیلتر استخر را بکواش کنیم؟
یکشنبه 4 اسفند 1398 07:11
این سوال بدون شک یکی از سوالات بسیار رایج و مهمی است که درباره نگهداری استخر مطرح می شود. اطلاع از زمان دقیق بکواش فیلتر شنی و یا فیلتر دیاتومه ( DE ) استخر، جهت حفظ سلامت آب و تجهیزات استخر ، بسیار مهم و حیاتی است. تشخیص زمان بکواش فیلتر ساده است و چند روش مختلف برای آن وجود دارد. که در ادامه به نوضیح آن می پردازیم....
-
افزودنی های شیمیایی مورد استفاده در فرآوری مواد غذایی
شنبه 3 اسفند 1398 08:40
افزودنی ها مواد شیمیایی ترکیبی هستند که برای افزایش ماندگاری خوراکیها در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. افزودنی های شیمیایی با کاهش یا حذف میکروارگانیسم هایی که باعث فساد مواد غذایی می شوند آنها را برای مدت طولانی سالم نگه می دارند . افزودنی های شیمیایی رایج در مواد غذایی نیترات و نیتریت نیترات و نیتریت...
-
مواد شیمیایی موجود در مواد غذایی
شنبه 3 اسفند 1398 08:39
مواد شیمیایی ساختار اصلی همه چیز در این دنیا هستند و تمام موجودات زنده و غیرزنده از مواد شیمیایی تشکیل شدهاند. مواد شیمیایی طبیعتا بخش عمدهای از خوراکیها را نیز تشکیل میدهند مواد شیمیایی موجود در مواد غذایی اغلب برای سلامتی موجودات زنده و انسان بیضرر هستند که از بین آنها میتوان به مواد مغذی مانند کربوهیدراتها...
-
اصطلاحات نگهداری و افزودنیهای مواد غذایی :
چهارشنبه 30 بهمن 1398 09:40
- کافئین زدایی (DECAFFEINATION): به حذف کافئین از نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند چای و قهوه اطلاق میگردد . 2 - شیرین کننده ها (SWEETENERS): هر نوع شیرین کننده به غیر از شکر که بمنظور کاهش کالری غذاها و کنترل چاقی، کنترل دیابت و جلوگیری از پوسیدگی دندانها به مواد غذایی افزوده میشوند. مانند: سوربیتول، مالیتول، ساخارین،...
-
سیستم ها و روش های تصفیه آب استخ
چهارشنبه 30 بهمن 1398 07:16
از مهم ترین ارکان ساخت استخر و یا تعمیر و نگه داری استخر ها، سیستم تصفیه آب و روش به کار رفته برای این کار است که تاثیر بسزایی در سلامت افراد و کاهش مصرف انرژی دارد. که در این مقاله به توضیح آن خواهیم پرداخت. عدم رعایت میزان مناسب ترکیبات شیمیایی در آب استخر موجب مشکلات جدی در کیفیت هوای استخر و خوردگی و فرسایش...
-
تفاوت های هیتر یا گرمکن های استخر شنا
سهشنبه 29 بهمن 1398 07:31
در گذشته هیتر استخری به عنوان یک آپشن جالب برای استخر شنا شناخته شده بود، اما اکنون به یکی از تجهیزات استخر نسبتاً ضروری تبدیل شده است. زیرا صاحبان استخر همواره در تلاش برای استفاده از استخر در تمام فصل های سال بوده اند که به کمک هیتر استخری این امر امکان پذیر شده است. با این حال انتخاب و خرید هیتر نامناسب می تواند...