نوین سازان

ساخت و ساز

نوین سازان

ساخت و ساز

گوارگام چیست ؟

کاشت گیاه گوار برای نخستین بار به کشور هندوستان برمی گردد.

مقاومت بالای گیاه گوار دربرابر شرایط سخت جوی نظیر کم آبی- زمینهای سنگی – تابش شدید نور آفتاب عوامل مؤثر در انتقال کاشت این محصول به ایالت متحده امریکا در سال ۱۹۰۳ میلادی وزیر کشت قرار دادن حجم وسیعی از زمینهای تگزاس و اوکلاهاما در سال ۱۹۵۰ میلادی جهت بهره برداری تجاری بوده است .

فرآوری صمغ گوار (Guar gum):

کاشت این گیاه و فروش گوارگام از اواخر ماه جولای در هند آغاز شده و قبل از شروع اولین بارش، در ماه نوامبر برداشت محصول آغاز می گردد.

دانه های گوار در صورت مرطوب بودن به هنگام برداشت باید خشک گردد و این امر سبب کاهش چشمگیر خواص گوار می شود.

بسته به شرایط آب و هوایی این فاصله زمانی در کشور هند حدود ۹۰ روز و در ایالات متحده حدود ۲۰ الی ۲۵ هفته می باشد.

آبیاری این گیاه تنها در دو نوبت،یکی به هنگام جوانه زدن و دیگری به هنگام میوه دادن آن انجام میشود.

تابش شدید نور خورشید و هوای خشک ، نیازهای اصلی این گیاه جهت رویش مناسب می باشند.

بلندای این گیاه گاه به ۱ الی ۲ متر رسیده که در روی ساقه های نسبتاً عمودی آن حدود۱۵cm)،حدود ۶ الی ۹ دانه ۲-۳mm)) می روید.

۱۴-۱۶% از حجم دانه هارا پوست و از ۴۰-۴۶% آنرا گوار تشکیل داده که این دانه ها معمولا در اسید سولفوریک یا آب خیسانده شده یا تا حدودی آنرا سوزانده و سپس توسط آسیاب عمل جدا سازی پوست از گوار صورت می گیرد.

آنگاه ماده درون آنرا آسیاب کرده و پودر سفید مایل به زرد رنگ ، بی مزه ای که گوار گام نامیده می شود بدست می آید .

کاربرد گوارگام چیست  Guar Gum :

گوار گام بسته به شرایط دمایی مختلف ،مدت زمان خیس خوردن، PH های متفاوت، سرعت پخش سازی پودر در حلال، غلظت کاربردی و مش ذرات گوار میزان رطوبت پذیری ماده فوق در حلالهای گوناگون غلظتهای متفاوتی را ایجاد می کند.

درذیل به چند نمونه از کاربرد گوارگام در صنایع گوناگون اشاره شده است .

۱-صنایع غذایی :

کاربرد این ماده در این صنایع به عنوان عامل ژل کننده – ویسکوز دهنده وافزاینده غلظت –عامل کلودینگ وچسباننده وپایدار کننده وگاه جهت حفظ رطوبت موجود در فیبرهای محصول می باشد.

نظیر کارخانجات تولید بستنی – نوشیدنی –عصاره – شیرهای طعم دار – شیر کاکائو – پودینگ پودر کاکائو – مربا – ژله – نان – بیسکویت – سوسیس – ژامبون – مایونز – ماکارونی و…..

۲-صنایع دارویی :

کاربرد این ماده به عنوان عامل سوسپانسیون کننده محلولها ،عامل چسباننده و متلاشی کننده قرصها و محصولات جامد می باشد.

نظیر کارخانجات تولید کرم،خمیر دندان ،شامپو،نرم کننده و ژل و خمیر ریش و داروهای خوراکی ، صابون مایع و……

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر مواد غذایی شمیایی مثل بهبود دهنده نان ، شیرین کننده مصنوعی ( آسپارتام ، سوربیتول ، سوکرالوز) و.... می توانید به فروشگاه مواد شیمیایی جهان شیمی مراجعه کنید.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد