1.استفاده از تزریق گاز ازن برای ضدعفونی آب استخر:
یکی از بهترین روش ها استفاده از گاز ازن است.
تزریقاین گاز باعث عدم تشکیل جلبک در سطح و دیواره های استخر میشود و همچنین این گاز بسیار ارزان بوده و برای از بین بردن باکتری ها، ویروس ها،
میکروب ها و انگل ها استفاده می شود .
2. استفاده از کلر برای ضد عفونی آب استخر
از ماده کلر برای ضدعفونی آب استفاده میشود،
اما اگر آب استخر دارای نا خالصی درشت و یا معلق در آب باشد تنها راه حل این مشکل استفاده از فیلتر های میکرونی است . از آنجا که استفاده از فیلترهای میکرونی الیافی مقرون بصرفه نیستند از فیلترهای سیلیس یا شنی و یا حتی در بعضی از موارد از فیلتر دیسکی استفاده میشود . لازم به توضیح بیشتر است که پس از هر بار استفاده از این تجهیزات استخر ( فیلترهای شنی و ماسه ای) باید در مدت زمان معینی نسبت به شستن آنها اقدام کنید. این کار یا بصورت دستی و یا به صورت اتوماتیک انجام میشود که بستگی به نوع فیلتری است که خریداری میکنید.
3.سیستم تصفیه فیلتراسیون آب استخر شنا
روش دیگر استفاده از فیلترهای سیلیسبرای تصفیه استخر است.
سیلیس یا همان شن و ماسه که در دانه بندی های مختلف وجود دارد
را میتوانید به راحتی آنها را در بازار تهیه کنید را ابتدا به تناسب دانه های ریز و درشت درون محفظه هایی که به آنها FRP گفته می شود بریزید، این مخازن FRP دارای اشکال مختلف, کوچک, بزرگ و ... هستند که آنها را باید با توجه به فضای موجودی که در اختیار دارید تهیه کنید. البته بهتر است برای این کار از شرکت متخصص در این زمینه کمک بخواهید .
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ساخت استخر، تاسیسات استخر و تعمیر و نگهداری آن می توانید از کارشناسان تام استخر مشاوره بگیرید
اسید سیتریک یکی از مواد شیمیایی ارگانیک با ساختار مولکولی منحصر به فرد است. اسید سیتریک به عنوان یک افزودنی در غذاها مانند ماست، سوسیس، و نوشیدنی های غیر الکلی است .
نقش سیتریک در صنایع غذایی :
این به طور گسترده ای در صنایع غذایی به عنوان یک افزودنی و نگهدارنده به دلیل قیمت مناسب و پایین و سهولت تولید استفاده می شودا.
این اسید برای مصرف توسط تمام نهادهای نظارتی مهم مواد غذایی بی ضرر اعلام شده است. هنگامی که به محصولات غذایی و یا نوشیدنی اضافه شود، اسید یک عطر و طعم تیز، ترش که باعث افزایش اشتها و افزایش فراهم می کند. شرکت های خاص از آن برای دادن عطر و طعم “میوه ای” قابل اعتماد به مواد غذایی خود مانند شیرینی و نوشابه ، استفاده می کنند.
سیتریک در آب نبات ترش و پاستیل به شکل پودر سفید رنگ فاین ، همچنین به عنوان “نمک ترش” شناخته شده رایج است. برخی از افراد به طور خاص برای تغییر طعم و مزه آن را به مواد غذایی خود اضافه می کنند.
اسید سیتریک چگونه ساخته می شود و از چه چیز هایی تولید میشود ؟
هر بار که شما از خوردن میوه های مرکبات لذت می برید، اسید سیتریک تولید شده توسط طبیعت را مصرف میکنید. بدن شما از آن تامین می شود زیرا این اسید برای تولید انرژی و سالم و فعال ماندن شما، ضروری است.
اسید سیتریک تولید شده به صورت تجاری به مواد غذایی، نوشیدنی ها و محصولات دارویی افزوده می شود، اما این نوع اسید سیتریک از منبع دیگری از قارچ های مخمرتهیه شده است.
منابع و تولید اسید سیتریک :
درختان لیمو و لیمو ها بهترین منبع اسید سیتریک هستند و به دنبال آن میوه های دیگر مرکبات و توت فرنگی می باشند. تا اوایل دهه ۱۹۰۰، ۹۰ درصد از اسید سیتریک جهان در ایتالیا موجود بوده که تولید کنندگان آن را از میوه های تازه می گرفتند.
سپس محققان کشف کردند که قارچ ها در طی فرایندی اسید سیتریک تولید میکنند و این فرایند محصول بیشتری با هزینه ای پایین تر را به همراه داشته است.
انواع مخمرها و کپک ها این اسید را تشکیل می دهند، اما Aspergillus niger ، یک کپک که متعلق به خانواده پنی سیلین است، برای تولید در مقیاس بزرگ استفاده میشود.
منابع آنزیمهای پروتئاز لخته کننده شیر ممکن است حیوانی، گیاهی و میکروبی باشند که به طرق مختلفی از نظر خلوص و خواص لخته کنندگی و یا پس از آن متفاوت خواهند بود.
تا دهه ۱۹۶۲ میلادی از آنزیم حیوانی رنین و پپسینی که از شیردان گوساله جوان و شیرخوار استخراج می گردند استفاده می شده است ولی در دهه ۱۹۷۰ با توجه به کمبود این آنزیم در صنایع پررشد پنیرسازی با توجه به تحقیقات انجام شده از آنزیم های میکروبی و گیاهی هم در صنایع پنیر سازی دنیا جهت لخته کننده شیر استفاده شد.
باکتری های زیر دارای آنزیمهای پروتئولیتیک هستند که در لخته کردن پروتئین های شیر مؤثراند:
سودوموناس لیکوئی فشین، باسیلوس سرئوس، باسیلوس پلی میکسا ، باسیلوس مزنتریکوس ، باسیلوس کواگولانس ، باسیلوس سابتیلیس ، میکروکوکوس کازئولیتیکوس باسیل سرئوس به شدت کازئین را تجزیه می کنند.
قارچ های زیر آنزیم های پروتئازی را ترشح می کنند که در پنیرسازی خیلی مشهور می باشند: اندونیا پارازیتیکا، موکور پوسیلوسه ، موتور میهی دو قارچ آخری دارای آنزیمهای پروتئلیتیک شبیه رنت می باشند.
آنزیمهای پروتئاز حیوانی معمولا از معده خوک و گاو به ویژه شیردان گوساله بدست می آید و آنزیم پروتئاز حیوانی از گاو به خوبی در کشورهای مسلمان مورد استفاده قرار می گیرد و به مراتب دارای کیفیت بهتری است.
هر چه سن گوساله بالاتر رود درصد رنین که به آن کیموزین هم گفته میشود کمتر و به جای آن پپسین بیشتر می گردد
گوساله ۳ تا ۴ روزه هنوز شیرخوار می باشد دارای آنزیم رنین بیشتر و فعالیت لخته کنندگی بسیار قوی دارد.
در حالی که در سنین بالاتر میزان رنین کمتر و پپسین بیشتری خواهد داشت و قدرت لخته کردن پپسین بیشتر می گردد ولی کیفیت رنین و کیموزین در ویژگیهای لخته و حسی پنیر بدست آمده بیشتر حائز اهمیت است.
در هر حال رنت بدست آمده یعنی مخلوط رنین و پپسین را معمولا در نمک طعام، بنزوات سدیم، بوریک اسید و پروپیلن گلیکول نگهداری می کنند که اگر مایع باشد در یخچال بایستی نگهداری نمود.
توجه :
خمیر رنت را می توان با خرد کردن و کوبیدن شیردان حیوان بدست آورد که در ایتالیا برای چندین نوع ساخت پنیر استفاده می شود. پودر رنت را با اسیدی کردن و رسوب دادن رنت بدست می آورند حتی با اضافه کردن مقداری ژلاتین رنین را بهتر می توان رسوب داد.
در روستاهای ایران شیردان گوساله را نمک سود کرده و خنک می کنند و هر بار آن را در شیر وارد کرده و سپس از لخته شدن شیر مجددا شیردان را شسته و با نمک نگهداری می کنند تا در تولید بعدی استفاده گردد.
بنابراین با توجه به آنزیم های فوق، شیر پاستوریزه را پس از افزودن استارترهای باکتری لاکتیک بدان تا افزایش ۲/ ۰ درصد اسید لاکتیک در شیر جدا کرده و سپس از محلول آماده شده آنزیم رنت در ۳۲ تا ۳۵ درجه سانتی گراد به شیر اضافه کرده تا پس از ۳۰ دقیقه لخته شده و بتوانند مراحل بعدی را انجام دهند.
برای اینکه بتوانید بهتر متوجه شوید که تفاوت دقیق خرید طلا و فروش آن باهم چیست به موارد زیر توجه کنید.
محاسبه قیمت طلا
اصلی ترین مساله و فاکتور در نحوه محاسبه قیمت طلا ارزش روزانه و لحظه ای هر گرم از آن است. به این صورت که فروشند قیمت هر گرم در لحظه از طلا را با اجرت و سود خودش جمع زده و قیمت نهایی را به شما اعلام میکند. (قیمت هر گرمx وزن کل قطعه طلا+ اجرت+ سود خودش که معمولا ۷ تا ۸ درصد است= قیت تمام شده)
محاسبه قیمت خرید و فروش جواهرات
نحوه محاسبه قیمت در خصوص جواهرات کمی متفاوت از طلای خالی است. برخلاف طلا، ما در قیمت گذاری جواهرات فاکتورهای مهمی از جمله نوع سنگ قیمتی و ارزش آن، اجرت ساخت پایه و نگهدارنده جواهر، مخراجی و سایر هزینه ها را را در نظر میگیریم. و در نهایت هزینه و قیمت جواهرات اینگونه حساب میشود: قیمت هر گرم طلای روزx وزن قطعه + اجرت ساخت پایه+ سود فروشنده که معمولا حدود ۲۰ درصد است + عوامل موثر دیگر.
اجرت طلا نیز بر محاسبه قیمت طلا تاثیر دارد
قبل از اینکه بخواهید این بخش را بخوانید لازم است که درباره اجرت طلا اطلاعات کافی داشته باشید. اجرت طلا یک قرارداد نانوشته است که در آن حین خرید، شما باید مبلغی اضافه بر قیمت طلا، بابت حق زحمت و کارکرد سازنده طلا، به صورت غیر مستقیم به او پرداخت کنید.
اجرت به صورت عمومی بر اساس فاکتورهایی مثل وزن طلا ، عیار طلا( طلا 18 عیار، 22و24 عیار) همچنین طرح و نقوش بکار رفته با آن و نحوه ساختش مشخص میشود. چنانچه طلایی که شما میخواهید بخرید ماشینی است و در تیراژ بالا تولید شده باشد، معمولا اجرتش کمتر از حالتی که همان طلا توسط دست و با نیروی کاملا انسانی ساخته شود. بنابراین به طور معمول اجرت طلاهای ماشینی کمتر از اجرت طلای دست ساز روی محاسبه قیمت طلا تاثیر میگذارد.
(برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانشنامه طلا ( گوشواره طلا، انگشتر طلا، النگو طلا و....) می توانید به سایت طلا فروشی آنلاین کیش طلا مراجعه کنید.
استخر در مدلها و ابعاد مختلف وجود دارد. ولی تقریباً همه آن ها، از استخر شخصی کوچک گرفته تا استخر موج یک پارک آبی، با فرآیند مشابهی کار می کنند. استخرها از ترکیب تصفیه و برقراری توازن شیمیایی به طور پیوسته برای تنظیم کردن حجم عظیم آب استفاده می کنند.
یک قسمت گود حوض مانند ( کاسه استخر)
سیستم تصفیه آب استخرها چگونه کار می کند؟
آب استخر باید در یک سیستم تصفیه سیرکوله شود تا کثیفی و آلودگی آن از بین برود. در یک مدل طراحی مرسوم ، آب از دو یا چند خروجی کف استخر و چند اسکیمر که دور تا دور بالای استخر تعبیه شده خارج شده و به سمت بخش تأسیسات تصفیه استخر حرکت می کند.
فیلترهای استخر
فیلترهای استخر معمولا از نوع فیلتر شنی با مخزن های بزرگ هستند که از فایبر گلاس و فلز ساخته شده و شامل یک بستر ضخیم از شن مخصوص میباشند.
آب از بالای مخزن فیلتر وارد شده و بواسطه نیروی جاذبه زمین، به سمت پایین حرکت و از روی شن ها عبور میکند. ذرات ریز شن، املاح و آلودگیها را به خود جذب کرده و در انتهای مخزن، آب تصفیه شده جمع آوری و خارج می گردد.
به مرور زمان و با توجه به گرفتگی منافد داخل فیلتر شنی، شدت جریان آب در فیلتر کاهش می یابد.می توان از روی گیج های فشار ورودی و خروجی فیلتر و مشاهده اختلاف فشار میزان کاهش جریان را کنترل نموده و در صورت نیاز فیلتر را شستشوی معکوس (Back Wash) نمود
سیستم پمپ استخر
قلب سیستم تصفیه آب استخر، پمپ آن است. پمپ، آب خروجی از سیستم تخلیه را از فیلتر عبور داده و مجدداٌ به کاسه استخر باز می گرداند. قبل از پمپ، یک صافی فلزی قرار دارد تا برگ و آشغال های احتمالی باقیمانده که ممکن است باعث از کار افتادن و یا صدمه دیدگی پمپ شود را جمع کند.
میزان PH استخر
PH آب، میزان اسیدی بودن یا قلیایی بودن آب را نشان میدهد. در آبی که توازن شیمیایی برقرار نباشد،واکنش های شیمیایی نامطلوب صورت می گیرد. آب اسیدی باعث خوردگی تجهیزات فلزی، پوسیدگی سطحی و تحریک پوست می شود. آب قلیایی نیز باعث پوسته پوسته شدن سطح و تجهیزات استخر می شود هم غلظت بالای اسیدی و هم غلظت بالای قلیاییت، روی کلر اثر می گذارد. اگر آب زیادی قلیایی باشد کلر نمی تواند عوامل بیماری زا را از بین ببرد و اگر زیادی اسیدی باشد به سرعت پراکنده می شود.
میزان ph استخر بین 7/2 و 7/8 پیشنهاد می شود و برای تنظیم آن اسید یا باز اضافه می شود. مثلا با اضافه کردن کربنات سدیم یا بی کربنات سدیم، PH را افزایش و یا با بی سولفات سدیم، PH را کاهش می دهند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ساخت تاسیسات استخر هم چنین ساخت جکوزی ، سونای خشک و بخا می توانید از کارشناسان تام استخر مشاوره بگیرید.