نوین سازان

ساخت و ساز

نوین سازان

ساخت و ساز

دلایل سیاه شدن طلا چیست؟

طلا از جمله فلزاتی است که در برابر انواع مختلف مواد شیمیایی واکنش‌های کمی از خود نشان می‌دهد. همین باعث شده تا طلا ارزش و قیمت بالایی پیدا کند. این فلز به راحتی با اکسیژن هوا ترکیب نمی‌شود و به همین خاطر برای مدت طولانی می‌تواند درخشش خود را حفظ کند، پوسیده و سیاه هم نمی‌شود. اما همه این موارد مربوط به طلای «خالص» است. در ادامه این مقاله این مقاله با طلا فروشی اینترنتی کیش طلا همراه باشید تا با دلایل ساه شدن طلا آشنا شوید.

کدر و سیاه شدن طلا در نتیجه خورده شدن تدریجی سطح طلا ایجاد می‌شود و از بین رفتن و کدر شدن رنگ که روی مصنوعات و جواهرات طلا دیده می‌شود را اصطلاحا «پوسته‌ی سیاه» می‌نامند.

حالا چرا طلای اصل باید سیاه شود؟ دلیل اول به «عیار» زیورآلات طلا مربوط است. طلای خالص بسیار نرم است و نمی‌توان با آن جواهر و مصنوعات زینتی ساخت. به همین خاطر طلا را با فلزهای دیگری مثل مس و نقره ترکیب می‌کنند تا استحکام بیشتری پیدا کند. اگر فلز مس به کار رفته در ساخت طلا، کیفیت پایینی داشته باشد یا درصد مس بیشتر از نقره باشد، احتمال اینکه طلا سیاه شود زیاد است.

این امر در فصل‌های گرم سال بیشتر مشاهده می‌شود. چون بدن انسان عرق می‌کند و نمک موجود در آن با مس موجود در طلا واکنش نشان می‌دهد و رد سیاه یا سبز از خود بر جا می‌گذارد.

حواستان باشد که همه زیورآلات طلای ۱۸ عیار آلیاژی از طلا و دیگر فلزات هستند. یعنی وجود مس و نقره از ارزش و عیار طلای شما کم نمی‌کند. پس نگران این موضوع نباشید.

دلیل دوم سیاه شدن طلا، «آبکاری» آن است. تقریبا همه زیورآلات طلا برای اینکه درخشان و براق شوند با یک لایه طلا یا رودیوم آبکاری می‌شوند. اگر کیفیت آبکاری خوب نباشد می‌تواند منجر به سیاه شدن طلای اصل شود. چاره این کار این است که دوباره طلای خود را آبکاری کنید تا مثل روز اول درخشان و براق شود.

آیا طلای واقعی سیاه می‌شود؟

در بالا توضیح دادیم که طلا به راحتی با اکسیژن هوا ترکیب نمی‌شود. اما این مشخصات در مورد «طلای خالص» مصداق دارد. از آنجا که تقریبا همه‌ی مصنوعات طلا و جواهرات طلا از طلای خالص درست نشده‌اند پس ممکن است جواهرات سیاه شوند.

طلای ۲۴ عیار که همان طلای خالص است، بسیار نرم است و نمی‌توان به راحتی از آن مصنوعات ساخت. به همین خاطر، طلای ۲۴ عیار را با فلزات ارزشمند دیگری همچون مس و نقره ترکیب می‌کنند تا به سختی موردنظر برسد تا بتوان از آن جواهر یا هر مصنوعی از جنس طلا ساخت.

اینکه برخی از طلاها سیاه می‌شوند به خاطر وجود همین فلزات است. به جز طلای خالص موجود در جواهرات، بقیه فلزها با اکسیژن هوا، سولفور و رطوبت وارد واکنش شیمیایی می‌شوند و این باعث می‌شود تا طلای شما بعد از مدتی سیاه و کدر شود.

بیشتر بخوانید :

بهترین زمان خرید طلا

بهبود دهنده چیست؟

نان یک خمیر پف کرده (ور آمده) پخته شده می باشد که اجزاء اولیه آن؛ آرد، نمک و آب هستند. پف کردن (هوادهی) به طور طبیعی توسط تخمیر با مخمر بدست می آید و در این راستا اهداف دیگری نیز تأمین می  شود بعضی مواقع چربی به مخلوط اضافه می شود. مخمر قندهای طبیعی را که در آرد به واسطه فعالیت دی استاتیک تولید شده است، تخمیر می کند در نتیجه دی اکسیدکربن آزاد می شود که سبب پف کردن (ورآمدن) خمیر می شود.

بیشتر بخوانید :

بهبود دهنده

بهبود دهنده ها  flour improver  ترکیباتی هستند که با ایجاد انعطاف پذیری و افزایش قدرت تحمل خمیر در کلیه مراحل تولید نان اعم از میکس کردن، تخمیر و پخت سبب بهبود کیفی محصول نهایی می شوند. بهبود دهنده ها به نانوا کمک می کند تا محصولی با حجم و شکل ظاهری بهتر و با قابلیت حفظ تازگی بیشتر در طول مدت زمان مصرف تولید نماید. معمولا بهبود دهنده برای خمیرهایی است که خمیرمایه دارند و مدت ور آمدن طولانی دارند و به ازای هر نیم کیلو   2 تا 3 گرم ریخته می شود .

برخی از بهبود دهنده ها به شکل ژل  هستند : این ژل با غلظت بالای مونو گیلیسیرید موجب بهبود ثبات و مقاومت خمیر،ایجاد بافت یکنواخت ،حفظ رطوبت غیر آزاد برای احساس نرمی بیشتر،کنترل بیاتی ؛ افزایش زمانی ماندگاری نان و...می شود .

برخی به شکل پودر هستند : مصرف این پودر بعلت غلظت بالا بسیار مقرون بصرفه بوده و سبب ایجاد حجم  و بافت مطلوب ،بهبود پروسه پخت،افزایش نرمی و تازگی  وماندگاری محصول نهایی و...می گردد.این پودر برای نان های سنتی و بربری و سنگک بسیار مناسب بوده و به صرفه می باشد.

یکی از بهترین و طبیعی‌ترین بهبود دهنده‌ه نان پوره سیب زمینی آب پز و یا آرد سیب زمینی است. حدودا کمتر از یک بیستم مقدار آرد کافی است. مثلا برای یک کیلوگرم آرد 50 حداکثر گرم پوره یا آرد سیب زمینی مطلوب است. ضمنا خیلی هم ارزان‌تر از هر بهبود دهنده دیگری می‌باشد.

 منبع : فروشگاه مواد شیمیایی جهان شیمی

طلای سبک را چگونه تشخیص دهیم؟

طلای سبک در میان افراد جوان و پیر بسیار محبوب شده‌است. یکی از دلایل محبوبیت طلای سبک، وزن پایین آن است. این سبکی وزن باعث استفاده راحت‌تر از آن به‌صورت روزمره و حتی در مراسم‌ها و مهمانی‌های ویژه می‌شود.

طلای کم وزن ترکیبی از سبک‌های مدرن و کلاسیک است. این ویژگی طلای کم وزن را برای استفاده با انواع استایل‌ها مناسب کرده است. این ترکیب همچنین باعث استفاده راحت‌تر از آن برای افراد سخت‌پسند شده‌است. هزینه پایین طلای کم وزن، به افراد قدرت خرید بالا‌تری می‌دهد. تنوع بالای این نوع از جواهرات امکان ترکیب قطعات یک سرویس طلا با سرویس دیگر را فراهم می‌کند. در ادامه با طلا فروشی انلاین کیش طلا همراه باشید تا با راه های تشخیص طلای ارزان آشنا شوید.

شناسایی طلای سبک

در تشخیص طلای سبک از انواع دیگر طلا، موارد متعددی باید بررسی شود.

وزن طلا

بررسی وزن، یک نحوه تشخیص طلای سبک است. برای مثال یک قطعه دست‌بند از جنس طلای کم وزن نسبت‌به دست‌بندی با حجم مشابه از جنس طلای سنگین، وزن بسیار پایین‌تری دارد. دلیل این امر، توخالی بودن قطعات طلای کم وزن است. با‌این‌وجود، جواهرات تقلبی با روکش طلا نیز از وزن بسیار کم‌تری نسبت‌به طلای سنگین برخوردار هستند.

قیمت طلای سبک

طلای کم وزن به‌دلیل تو‌خالی بودن نسبت‌به قطعه‌ای طلای تو‌پر با حجم یکسان، ارزان‌تر است. با‌این وجود، اطلاع از قیمت روز طلا بسیار مهم است.

رنگ

هنگام خرید طلای سبک، توجه به رنگ آن بسیار مهم است. رنگ طلای کم وزن با طلای سنگین هیچ تفاوتی ندارد. در برخی موارد، قطعاتی از جنس پلاستیک یا مواد دیگر را با روکش طلایی رنگ می‌پوشانند. این جواهرات معمولاً بسیار کم‌وزن و تشخیص تفاوت آن‌ها با طلای سبک کمی دشوار است.

ظرافت طلای سبک

در خرید طلای سبک، تنها وزن آن مطرح نیست. این نوع از طلا علاوه‌بر سبک بودن، بسیار ظریف است. معمولاً قطعات طلای سنگین با ظرافت کم‌تری ساخته شده‌اند. یکی دیگر از تفاوت‌های میان طلای کم وزن و سنگین، در ظرافت به‌کار رفته در ساخت طلای کم وزن است. این نوع از طلا معمولاً مینیمال و ساده‌تر است.

مقاومت طلا

یک نحوه تشخیص طلای سبک، بررسی مقاومت آن است. در ساخت قطعات طلای سنگین میزان بیشتری از طلا استفاده شده‌است. به‌همین دلیل مقاومت بالاتری در برابر تورفتگی یا خم‌شدن دارد.

طلای سبک مقاومت پایین‌تری دارد و راحت‌تر از طلای سنگین خم می‌شود. برای مثال: یک دست‌بند با حجم بالا و ساخته شده از طلای سبک، اگر تحت ضربه قرار گیرد یا به‌خوبی مراقبت نشود؛ دچار آسیب و تورفتگی می‌شود.

طلای زرد

طلای زرد مورد استفاده در ساخت طلای سبک غالباً با آلیاژی دیگر مخلوط می‌شود. ترکیب فلزات دیگر با طلا باعث دوام بالا‌تر طلای سبک می‌شود. میزان این فلزات در کیفیت طلای سبک موثر است. در طلای ۱۸ عیار، ۲۵ درصد آلیاژ به‌کار رفته است. بنابراین هنگام خرید طلای سبک، باید به عیار آن توجه ویژه کرد. عیار طلای کم وزن نباید از ۱۸ پایین‌تر باشد.

طلای سفید

یکی از فلزات مورد استفاده در ساخت طلای کم وزن، طلای سفید است. این نوع از طلا، ترکیبی از آلیاژ‌های سفید رنگ با طلای زرد است. برای تشخیص طلای سفید سبک، باید به سطح آن توجه کرد. فلز نقره گاهی به‌عنوان طلای سفید فروخته می‌شود.

بیشتر بخوانید :

لوازم یدکی هیوندای i30

لوازم یدکی هیوندا i30 مانند لوازم یدکی هر خودرو دیگری یکی از نیاز‌های اساسی این خودرو است. محبوبیت این خودرو باعث شده تا افراد زیادی تمایل به خرید آن داشته باشند.

بهتر است قبل از اقدام به خرید هر چیز ابتدا مزایا و معایب آن بررسی شود. پیش از خرید هر خودرویی ایتدا باید آن را از هر جنبه‌ای بررسی کرد برای مثال ویژگی‌ها، مشخصات، میزان سهولت در خرید لوازم یدکی هیوندای i30 و …همچنین مزایا و معایب آن اتومبیل و قیمت لوازم یدکی آن را بررسی کرد.

در این مقاله سعی شده در رابطه با صفرتا صد خرید خودروهای هیوندای و لوازم یدکی این خودروها به خصوص خودرو هیوندای i30 توضیح داده شود.

خرید لوازم یدکی هیوندای i30

به جز مشخصات موتوری و ظاهری خودرو i30 مشخصات و لوازم یدکی هیوندای i30 نیز یکی از نیازهای این خودرو است. همه خودروها از هر برندی نیاز به تعویض قطعه دارند. حتی بهترین خودروهای جهان برای کفیت و کارایی بهتر نیاز به تعویض قطعات دارند. برای تعویض لوازم یدکی هیوندای I30 نیز باید از قطعات اصلی و جنیون استفاده کرد.

می‌توان از قطعات تقلبی استفاده کرد؛ اما استفاده از قطعات تقلبی مساوی است با کاهش عمر مفید خودرو، بنابراین استفاده از لوازم یدکی نامرغوب و غیر اصل سبب بروز مشکلات متعددی در خودرو شما می‌شود. این امر تأثیرات بدی روی خودرو شما می‌گذارد و شتاب و سوخت ماشین و سایر قسمت‌های آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

اگر افراد برای توجیه خرید لوازم یدکی تقلبی دلیل‌های غیرمنطقی می‌آورند. درست است خرید لوازم یدکی جنیون و اصل کمی در ایران دشوار است اما امری محال و ناممکن نیست.

بیشتر بخوانید :

لوازم یدکی هیوندای i30 را از کجا تهیه کنیم؟

تنها راه مطمئن و بدون دردسر برای خرید لوازم یدکی هیوندای i30، خرید این قطعات از نمایندگی مجاز آن است. این نمایندگی‌ها بدون هیچ واسطه‌ای خودشان با تولید کننده اصلی ارتباط برقرار می‌کنند و لوازم یدکی را وارد می‌نمایند همین امر باعث پایین آمدن قیمت انواع لوازم یدکی هیوندای و کیا است.

از همین رو بهتر است پیش از خرید از هر فروشگاهی ابتدا در رابطه با آن فروشگاه و نحوه خرید لوازم یدکی تحقیق نمایید و سپس اقدام خرید از آن فروشگتاه را کنید. زیرا بی واسطه بودن خرید باعث پایین آمدن قیمت‌ها می‌شود و در نتیجه شما هزینه‌ کمتری برای خرید قطعه پرداخت خواهید کرد.

قیمت لوازم یدکی هیوندای i30

مبلغ مشخصی برای خرید لوازم یدکی هیوندای i30 در بازار وجود ندارد و نمی‌توان قیمتی روی آن‌ها گذاشت. نوسانات بازار همواره باعث تغییر قیمت لوازم یدکی خودروها می‌شود. فراوانی لوازم یدکی تقلبی در بازار باعث از بین رفتن اعتماد بین خریدار و فروشنده شده است.

اما نمایندگی‌های مجاز این خودرو نظیر جنیون پارت، این اطمینان را به مشتری می‌دهند که قطعات تهیه شده اصل و مرغوب هستند. علاوه بر اصل و با کیفیت بودن، این قطعات از نظر قیمت نیز بسیار مقرون به‌صرفه هستند. علت این امر مهم خرید و فروش بی واسطه است.

منبع : فروشگاه مجازی لوازم یدکی خودرو

آشنایی با بهبود دهنده های آرد

مقدمه

واژه بهبود دهنده به گروه بزرگی از مواد اطلاق می گردد که به منظور بهبود برخی خواص خمیری کیفیت نهایی نان به آرد گندم و یا خمیر آن افزوده می شود. در صنایع آرد و نان ، استفاده از این واژه کاملا معمول بوده و غالباً شامل چندین جزء به همراه یک حامل است، که به توزیع و پخش اجزاء کمک کرده، باعث سهولت استفاده از تمامی اجزاء موجود در ترکیب بهبود دهنده نان می شود. بهبود دهنده ها باعث افزایش کیفیت نان و قابلیت ماندگاری آن می شوند. از مزایای بهبود دهنده ها درخمیر این است که به گسترش خمیر سرعت میبخشد و زمان ورآمدن خمیر را کاهش می دهد و آن را نسبت به شرایط مختلف آب و هوایی و دمایی مقاوم می سازد و از وارفتن خمیر در مرحله تخمیر نهایی و پخت نان جلوگیری می کند بهبود دهنده ها با اثرات اختصاصی برای تهیه نان ها ارائه می شوند و باعث رفع عیوب نان میگردند کاربرد همه بهبود دهنده ها مشابه هم نبوده و بعضی از آن ها کاملا عکس بعضی دیگر عمل می کنند. بنابراین قبل از استفاده، شناخت عملکرد آنها ضروری است به طور مثال بعضی از بهبود دهنده ها موجب تقویت خمیر می شود و بعضی دیگر موجب کاهش استحکام خمیر می شوند .

مهمترین اثرات بهبود دهنده ها عبارتند از :

-          کمک به فرآیند تخمیر، مانند فرآورده های آنزیمی همچون آرد تهیه شده از آرد مالت و یا آلفا آمیلاز تهیه شده از منابع قارچی

-         کمک به تولید گاز، مانند غذای مخمر از جمله کلرو آمونیوم

-         کمک به حفظ و نگهداری گاز، مانند ترکیبات اکسید کننده و از جمله اسید آسکوربیک GMS ( کمک به نرمی نان مانند گلیسرول مونو استئارات)

-         کمک به بهبود رنگ مغز نان، مانند آرد سویا

در اینجا به معرفی تعدادی از این بهبود دهند ها پرداخته می شود.

بیشتر بخوانبد:

آسکوربیک اسید یا ویتامینC

در مقادیر فراوان در بسیاری از میوه ها و سبزیها یافت می شود  از جمله آسکوربیک اسید یا ویتامین C ویتامینهای ضروری در جیره روزانه انسان است . استفاده از آن در تهیه نان سالهاست که شناخته شده و در این زمینه از سال ۱۹۳۶ به عنوان یک اختراع در انگستان به ثبت رسیده است. آسکوربیک اسید ترکیبی اکسید کننده بوده و در برخی موارد مثلا در اتحادیه اروپا تنها ترکیبی است که مصرفش در تهیه نان مجاز شناخته شده است.

-α آمیلازها:

-αآمیلازها گروهی از آنزیم ها هستند که باعث شکسته شدن گرانول های نشاسته متورم پس از جذب آب حاوی آمیلوز و آمیلوپکتین می شوند و آنها را به مولکولهای کوچکتر دارای زنجیره کوتاه و بدون انشعاب به نام دکسترین تبدیل می نماید.

سیستئین هیدروکلراید

سیستئین یک اسید آمینه طبیعی است که به واسطه دارا بودن گروه های (-S-H) قادر است پیوندهای سولفیدریل موجود بر روی ساختار گلوتن را احیا نماید. از این اسید آمینه غالبا برای افزایش حالیت(S-S-) دی سولفیدی آن، به شکل نمک هیدرو کلراید استفاده می شود

آنچه با اطمینان خاطر می توان گفت آن است که سیستئین هیدرو کلراید خواص رئولوژیکی خمیر را تعدیل نموده و فرایند تهیه آن را بهبود می بخشد. افزودن این ترکیب به محصولاتی مانند خمیر پیتزا که فرآیند تخمیر را پشت سر گذارده و باید پهن شود یا به صورت لایه لایه در آید، باعث کاهش جمع شدن خمیر و محصول نهایی می شود.

منبع : فروشگاه موادشیمایی جهان شیمی