نوین سازان

ساخت و ساز

نوین سازان

ساخت و ساز

افزودنی های شیمیایی مورد استفاده در فرآوری مواد غذایی

افزودنیها مواد شیمیایی ترکیبی هستند که برای افزایش ماندگاری خوراکیها در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. افزودنی های شیمیایی با کاهش یا حذف میکروارگانیسم هایی که باعث فساد مواد غذایی می شوند آنها را برای مدت طولانی سالم نگه می دارند.

افزودنی های شیمیایی رایج در مواد غذایی

نیترات و نیتریت

نیترات و نیتریت افزودنی های شیمیایی هستند که با خواص آنتی باکتریال، مواد غذایی را از باکتریهایی مانند بوتولیسم محافظت می کنند. با اینحال تحقیقات نشان داده است که این مواد برای سلامتی انسان ها خطرناک هستند زیرا نیتریت ها با برخی از آمینواسیدهای خاص موجود در دستگاه گوارش واکنش داده و نیتروسیامین ها را تشکیل می دهند که به عنوان مواد سرطانزا شناخته شده هستند.

سولفیت ها و دی اکسید سولفور

سولفیت ها و دی اکسید سولفور افزودنی های شیمیایی با خواص آنتی باکتریال هستند که در درجه اول به عنوان مواد نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرند. سولفیت ها عمدتاً در میوه های خشک و شراب قرمز و بعضی مواقع در مارک های خاصی از آب میوه ها وجود دارند.

آلژینات ، پروپیلن گلیکول آلژینات

آلژینات یک ترکیب طبیعی است که از جلبک دریایی استخراج می شود و به عنوان ماده قوام دهنده و تثبیت کننده کف در مواد غذایی استفاده می شود. با این حال ، پروپیلن گلیکول آلژینات یک ماده اصلاح شده و یکی از افزودنی های شیمیایی است که می تواند عوارض متعددی در انسانها ایجاد کند

آسپارتام

این ترکیب یکی از افزودنی های شیمیایی مضری است که تحقیقات نشان داده در راستای حفظ منافع عمومی نباید در صنایع غذایی مورد استفاده قرار بگیرد. آسپارتام ترکیبی از اسیدهای آمینه و متانول است. این ترکیب شیمیایی ممکن است باعث ایجاد سرطان و سایر مشکلات مرتبط با سلامتی شود ، اگرچه برای تأیید این مسئله نیاز به مطالعات بیشتر است.

آسپارتام به عنوان شیرین کننده مصنوعی یکی از افزودنی های شیمیایی است که به جای شکر در غذاهای رژیمی مورد استفاده قرار می گیرد این ماده در نوشابه ها و نوشیدنی های مخلوط و بسیاری از دسرهای کم کالری و فرآوری شده وجود دار

پمپ استخری چند ساعت در شبانه روز باید کار کند؟

جواب سوال بالا یکی از اصول پایه و دانش اولیه کارشناسان استخر می باشد. جهت نگهداری استخر و حفظ تاسیسات جکوزی، صاحبان استخر نیز باید اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشند تا بتوانند هزینه های نگهداری و استهلاک تجهیزات استخر  را کاهش دهند. جهت نگه داشتن استخر در شرایط مطلوب لازم نیست پمپ استخری همه روزه و 24 ساعته در حال کار باشد. اگر سایز پمپ استخری به درستی انتخاب شده باشد، روزانه تنها 6 تا 12 ساعت آب را در مسیر فیلتراسیون به گردش در خواهد آورد و در مدت زمان باقیمانده خاموش خواهد بود. به این ترتیب هزینه مصرف برق نیز به صورت قابل توجهی کاهش می یابد.

چگونه مدت زمان گردش آب را محاسبه کنیم؟

با چند اندازه گیری ساده و استفاده از روابط ریاضی، می توانیم مدت زمان مناسب کارکرد پمپ را بیابیم. قبل از شروع کار باید موارد زیر را مشخص کنیم:

ابعاد کلی استخر شامل طول، عرض و عمق ها (قسمت کم عمق و عمیق)، مدل پمپ و طول تقریبی لوله کشی که در ساخت استخر استفاه شده است .

محاسبه حجم استخر

برای اطلاع از مدت زمان فیلتراسیون مناسب، باید حجم کلی استخر را محاسبه کنیم. برای این مرحله می توانیم از یک ترفند ساده مانند روش محاسبه آنلاین حجم Pentair استفاده کنیم. این روش بسیار آسان بوده و بدون استفاده از فرمول های  پیچیده محاسبه حجم و تنها با وارد کردن ابعاد استخر، می توانیم حجم استخر را محاسبه کنیم.

برای مثال ما استخری با حجم 24.000 گالن را در نظر می گیریم.

اطلاعات سیستم پمپاژ

حال باید نرخ جریان پمپاژی توسط پمپ را تعیین کنیم. برای این کار باید مدل پمپ و هد مورد نیاز برای استخر را بدانیم. همانطور که در مقالات قبلی هم اشاره کردیم، هد پمپ را با تقریب بسیار خوبی می توان برابر با طول متوسط خطوط لوله از محل مکش آب از اسکیمرها و درین اصلی استخر تا ورودی پمپ در نظر گرفت.

به طور مثال ما در اینجا پمپ استخری هایوارد مدل سوپر پمپ تک سرعته hp 1.5با شماره مدل SP2610X15 را در نظر می گیریم. فرض می کنیم در این استخر طول خط لوله از محل درین اصلی تا پمپ 20 فوت و طول خط لوله از محل اسکیمر تا 60 فوت باشد که میانگین آن ها برابر با 40 فوت است.

محاسبه هد پمپ:

طبق نمودار زیر و با استفاده از شماره مدل پمپ SP2610X15 و هد محاسبه شده در بالا، نرخ جریان تقریبی 65 گالن بر دقیقه(GPM) می باشد

تاریخچه کشف آسپارتام :

اسپارتام دومین قند مصنوعی که در سال ۱۹۶۵توسط شیمیدانی به نام جیمز شالتر به صورت کاملا اتفاقی در طی تحقیقاتی برای ابداع داروی ضد زخم معده کشف شد.

وقتی جیمز خواست اسید آمینه خود را خالص سازی کند مقداری از محتویات ظرف به بیرون پرید پس از مدتی وقتی جیمز خواست دمای واکنش را گزارش کند دست خود را به زبانش زد تا خیس گردد که بتواند برگه کاغذ روی میز را جابجا کند که متوجه شیرینی ترکیب سنتزی خود شد.

مصرف آسپارتام در سال ۱۹۸۱توسط سازمان غذا و دارو تایید شد. در بعضی از غذاها مثل نوشابه ها و سس و …. استفاده شد.

این جایگزین قند به صورت تجاری به فروش و به عنوان ناجی برای افراد رژیمی که مجبور به دوری از شیرینی بودند مورد ستایش قرار گرفت .

بررسی شیمیائی :

این گونه ازمواد شیمیایی بصورت پودر سفید رنگ می باشد. قدرت شیرینی آن بصورت خالص ۱۸۰برابر شکر معمولی است و تولید آن آسان است.

اسید آسپارتیک تا ۴۰درصد از ساختار آسپارتام را تشکیل می دهد. اسید آسپارتیک می تواند اختلالات در غدد درون ریز و بینایی بوجود آورد.

آسپارتام و کاهش وزن :

بسیاری از افراد به جای داشتن برنامه غذایی سالم و انجام ورزش از مصرف غذاهای فاقد قند که حاوی شیرین کننده هایی نظیر آسپارتام هستند، استفاده می کنند.

متاسفانه آسپارتام میل به خوردن مواد شیرین را افزایش می دهد و اشتها را زیادتر کرده و سبب افزایش وزن می شود.

مزایای آسپارتام :

از مزایای پودر آسپارتام میتوان به نمونه های زیر اشاره کرد:

۱- به پوسیدگی دندانها کمک نمی کند چون توسط باکتری های مخرب دندان تجزیه نمی شود تا محیط دهان را اسیدی کند که دندانها پوسیده شود.

۲- گسترش طعم شیرین و طولانی تر کردن زمان ماندگاری طعم

٣- عدم تولید انرژی و در نتیجه عدم چاقی نکته دیگر که حائز اهمیت است اینکه افراد دارای فنیل کتونوری نباید از آن استفاده کنند.

زیرا بدن آنها قادر به سوخت و ساز اسید آمینه های فنیل آلانین نیست .

سوکرالوز :

سوکرالوز تنها ماده شیرین‌کننده‌ای است که از شکر واقعی گرفته شده و سال ۱۹۹۸مورد تأیید قرار گرفته است. پودر سوکرالوز حدود ۶۰۰بار از شکر شیرین‌تر است و طعمی مشابه شکر دارد و در انواع غذاها و نوشیدنی‌ها بخوبی حل می‌شود..

آسه سولفام:

این شیرین‌کننده مصنوعی همانند آسپارتام است و سال ۱۹۸۸مورد تأیید قرار گرفته است. این ماده که در محصولاتی چون آدامس و انواع نوشیدنی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد ۲۰۰برابر از شکر شیرین‌تر است و به طور کلی برای بهبود طعم مواد غذایی و حفظ شیرینی غذاها کاربرد دارد

آسپارتام ویتا سوییت چین

استفاده و فروش مواد شیمیایی مثل  سوکرالوز و آسه سولفام و آسپارتام ویتا سوئیت بعنوان شیرین کننده‌های بدون کالری یا مصنوعی جایگزین خوبی برای شکر در صنایع غذایی معمول است ٬ و بجای شکر معمولی در تولید انواع غذاها و انواع نوشیدنی‌ها مورد استفاده قرار میگیرند..

کاربرد و مصرف آسپارتام ویتا چیست ؟

یکی از مشهورترین شیرین کننده های مصنوعی که امروزه در اکثر رستوران ها، سوپرمارکت ها و حتی آشپزخانه ها یافت می شود آسپارتام نام دارد. آسپارتام یک ترکیب سنتتیک است که از ترکیب دو اسید آمینه­ فنیل آلانین و اسید آسپارتیک با یک متیل الکل بوجود می آید.

برخلاف ساکارید و سیکلامات که بدون تغییر از بدن دفع می‌شوند، به اسیدهای آمینه طبیعی سازنده‌اش تجزیه می‌شود، و آنها نیز به ‌نوبه خود در مسیرهای سوخت و ساز معمولی بدن به اجزای کوچک‌تری شکسته می‌شوند، برای مثال متیل الکل در بدن به اسید فورمیک و فورمالدئید شکسته می شود.

 

در سال ۱۹۶۵ توسط جیمز شالتر به صور اتفاقی در طی تحقیقاتی برای تولید داروی ضد زخم معده هنگامی که مقداری از آن آسپارتامی که روی انگشتش بود را لیسید، کشف گردید.

آسپارتام در نوشابه‌ های گازدار را بدون اشکال اعلام شده است و استفاده از آن در تمام غذاها بلامانع شده است به طوری که امروزه به ندرت می توانید یک بسته آدامس، شربت، سس و یا شیرینی بدون آسپارتام پیدا کنید.‏

۲۰۰ مرتبه شیرین‌تر از قند است و بعد از مصرف مزه آن در دهان باقی نمی‌ماند. با توجه به اینکه شیرینی آسپارتام و آسه سولفام و سوکرالوز چندین برابر شکر معمولی است٬ مقدار بسیار کمی از آن را می‌توان جایگزین شکر معمولی نمود.

مصرف و کاربرد سوکرالوز چیست ؟

شیرین کنندگی سوکرالوز ۶۰۰ برابر شکر معمولی است و بعلت تحمل دمایی بالا برای پخت گزینه ای مناسب است در تولید انواع کیک و کلوچه و بیسکویت و انواع شیرینی کاربرد گسترده ای دارد.

 

شیرین کنندگی آسپارتام و آس سولفام ۲۰۰ برابر شکر معمولی میباشد و برای تولید نوشیدنیها و انواع نوشابه ها و دسرها کاربرد دارد.

نکاتی جهت راهنمایی صاحبان جدید استخر شنا

امروزه ساخت استخر شنا در منزل  یک منبع بسیار عظیم سرگرمی و تمدد اعصاب است. اگر هم اکنون استخر شنا دارید، مسئولیت های شما در مقایسه با زمانی که از استخر دیگران استفاده می کردید و اطلاع از نحوه نگهداری استخر، تعادل آب، تعمیر تجهیزات و ... برایتان بی اهمیت به نظر می رسید، کاملا متفاوت است. اما نگران نباشد، خوشبختانه انجام این کارها زمان بر نبوده و شما می توانید بیشتر مدت زمان خود را به شنا و لذت بردن از استخرتان بپردازید. در ادامه به ارائه نکاتی جهت نگهداری صحیح استخر خواهیم پرداخت

سازماندهی مدارک و اطلاعات

شما می توانید اطلاعات مربوط به عملکرد استخر و تجهیزات را به صورت مرتب یادداشت کرده و طبقه بندی کنید. این کار باعث می شود تا فرآیند شناسایی، تعمیر و گارانتی تجهیزات بسیار آسان گردد. برای یک استخر جدید همه ی رسیدها، دستورالعمل ها و ... را در مکانی امن و به صورت منظم نگهداری کنید. همواره بسیاری از مشتریانی که خانه استخردار جدیدی خریده اند، به ما مراجعه می کنند و ابراز می کنند که هیچ اطلاعاتی از استخر، سیستم فیلتراسیون و تجهیزات آن به صورت مستند وجود نداشته و نیاز به راهنمایی جهت کار با تجهیزات استخر دارند

یادگیری

نیازی نیست که یک صاحب استخر تبدیل به کارشناس استخر شود، اما داشتن اطلاعات اولیه در زمینه نحوه عملکرد استخر و تجهیزات و تاسیسات استخر  باعث می شود که در هنگام بروز هرگونه مشکل، به راحتی راه حل آن را پید کنند.

نگهداری

طبق برنامه نگهداری هفتگی باید برخی پارامترهای شیمیایی آب را آزمایش کرده و در محدوده مجاز تنظیم کنید. به یاد داشته باشید که برای ضدعفونی بهتر(با کلر)، تنظیم pH، قلیاییت کل و سختی کلسیمی بسیار تاثیرگذار و مهم است

تنظیم و تعادل شیمیایی آب به تنهایی برای نگهداری استخر کافی نیست و لازم است در برنامه نگهداری هفتگی نظافت و تمیزکاری سطوح استخر، شستشو و بکواش فیلترها، تمیز کردن اسکیمر استخر و تصفیه آب  را نیز بگنجانید

جریان آب

یکی از تجهیزات استخر که حتما باید با آن آشنایی داشته باشید، شیرهای تنظیم جهت جریان قرار گرفته در مسیر لوله کشی است. این شیر به شما جهت تنظیم جهت جریان آب کمک می کند. شیرهای تنظیم جهت جریان معمولا دارای 2 یا 3 ورودی و خروجی بوده و دسته ای روی آن جهت تعویض مسیر جریان از یک لاین به لاین دیگر و همچنین محدود کردن جریان، تعبیه شده است