نوین سازان

ساخت و ساز

نوین سازان

ساخت و ساز

نکات مهم درباره عایق رطوبتی استخر

با گذشت زمان، ساختار ضد آب استخر آسیب می بیند و ترک های کوچک و بزرگ در بدنه داخلی و خارجی استخر دیده می شود. علت اصلی همه نشتی های آب از استخر، خراب شدن عایق رطوبتی استخر است

چرا باید عایق رطوبتی استخر را تعمیر کنیم؟

یکی از مراحل مهم در ساخت استخر عایق رطوبتی آن است.  یک نشتی کوچک هم موجب هدر رفتن آب زیادی می شود. هزینه آب هدر رفته از ترک دیواره های استخر، در طول یک سال بسیار زیاد می شود. اگر خوشبینانه نگاه کنیم، هزینه اتلاف آب در یک سال معادل دو برابر قیمت عایق رطوبتی استخر خواهد شد. البته این هزینه بین قبض ماهانه آب بها سرشکن می شود و شاید اصلا دیده نشود. برای اینکه هزینه های خانوار را مدیریت کنید لازم است تا هر چه زودتر عایق های رطوبتی را بازسازی کنید.

چگونه استخر را عایق بندی کنیم؟

وقتی علت نشتی آب از استخر مشخص شد، به راحتی می توانید مشکل را برطرف کنید. چنانچه مشکل نشتی لوله ها باشد و سیستم لوله کشی آب دچار ترک، شکستگی و آسیب باشد باید از یک لوله کش حرفه ای کمک بگیرید

تعمیر عایق رطوبتی استخر

اگر استخر بیش از ۱۰ سال عمر داشته باشد، عایقهای رطوبتی دیگر کارایی ندارند و بهتر است در مرحله تعمیر و نگهداری استخر با انواع عایق جدیدتر جایگزین شوند. احتمال درز و شکاف ذره بینی در عایق های قدیمی بسیار بیشتر است. اما اگر در این مدت عایق رطوبتی استخر نوسازی شده باشد، تنها نیاز به عایقکاری با رنگ دارد و با نقاشی استخر، عایق رطوبتی هم حفظ می شود. استخرهای بتونی باد با لایه نازک بتن هیدرولیکی درزگیری شوند و سپس با انواع عایق رطوبتی جدید ایمن سازی شوند.

آیا عایق رطوبتی استخر ترک دارد؟

آب استخر به طور طبیعی در اثر گرما و تغییرات هوا، تبخیر می شود بنابر این هر میزان کاهش آب استخر نشان دهنده نشتی نیست. به طور معمول یک استخر در حدود ۲ اینچ آب استخر در طول یک هفته کم می شود که جای نگرانی نیست ولی بیش از این مقدار، هشداری برای وجود نشتی در استخر است. برای اینکه ترک ها، شکاف های ریز و هر سوراخ کوچکی دیده شود، لازم است تا آب استخر را تخلیه کنید و از ایزوگام کار برای بررسی عایق رطوبت کمک بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد ساخت و نگهداری تاسیسات استخر شنا می توانید با کارشناسان تام استخر مشاوره بگیرید 

مواد شیمیایی نرم کننده :

به مواد شیمیایی که باعث نرمی می شود مواد شیمیایی نرم کننده اطلاق میگردد. خاصیت نرم کنندگی آن به علت جاذب الرطوبه بودن الکل های پلی هیدریک از قبیل مونو پروپیلن گلایکول یا گلیسیرین می باشد.

این مواد شیمیایی رطوبت مواد غذایی را حفظ میکنند. ترکیبات نرم کننده را به خلال نارگیل و آدامس اضافه می نمایند. پلاستیسایزر نیز نام دارد.

گلیسیرین C3H8O3) Glycerin)

گلیسیرین ماده ای شیرین و شفاف ، بی‌ بو و رنگ است که یک الکل پلی هیدریک است که به عنوان جاذب الرطوبه ، اصلاح کننده کریستالیزاسیون و نرم کننده بافت مواد غذایی عمل می کند.

گلیسیرین به عنوان یک ماده جاذب رطوبت است که به حفظ و طول عمر مواد غذایی کمک بسیاری میتواند بکند .

مایع شیرین تلخ مزه ای است. حلالیت آن در آب زیاد می باشد هر ۷۱ گرم آن در ۱۰۰ گرم آب ۲۵ درجه سانتی گراد حال می شود.

حلال نسبتاً خوبی برای روغن است. جاذبه الرطوبه مناسبی می باشد.

اگر به مواد غذایی اضافه شود رطوبت آنها محفوظ می ماند. در شیرینی ها از کریستالیزاسیون شکر جلوگیری میکند.

مواد معطر را نیز حل میکند. در نوعی شیرینیmarshmallows) ) و آب نبات کاربرد دارد.

پروپیلن گلیکول (C2H3O2) Propylene Glycol

مونو پروپیلن گلیکول مایعی بی بو و بی‌رنگ و شفاف و روغنی شکل یک جذب کننده رطوبت در مواد غذایی است.

همچنین حلال مواد معطر نیز می باشد.

افزودنی در محصولات غذایی همچون سس و  بستنی و خامه و کیک می باشد.

مایع شفاف و ویسکوزی است که در آب ۲۰ درجه سانتی گراد حل می شود.

حلال خوبی برای مواد معطر و رنگهای غیر قابل حل در آب است.

مونو پروپیلن گلیکول مانند گلیسرول و سوربیتول از تبخیر رطوبت مواد غذایی جلوگیری میکند.

مونو پروپیلن گلایکول بعنوان امولسیفایر سبب تثبیت کف و هوادهی نیز در ساخت خامه‌ها و کیک ها کاربرد دارد .

همه چیز در مورد نگهداری استخر شنا( راه اندازی،نگداری،و بستن استخر)

 راه اندازی استخر

 در مرحله اول باید از کارکرد صحیح تجهیزات استخر اطمینان حاصل نمائید و سپس با استفاده ار کیت های سنجش آب، تعادل آب را چک کنید.

آماده سازی آب استخر

·         با استفاده از کیت های سنجش آب پارامترهای مورد نیاز را اندازه گیری کنید.

·         مقادیر قلیائیت کل، PH، کلر آزاد موجود (FAC) و سختی کلسیمی (CH) را مطابق چارت تعادل آب پیشنهادی تنظیم نمائید.

·         در صورت روباز بودن استخر از یک تثبیت کننده مانند سیانوریک اسید استفاده کنید.

·         به آب استخر مطابق ویدئو شوک بدهید.

این برنامه 4 مرحله ای نگهداری استخر در کل فصول استفاده از آن اجرا کنید.

آماده سازی تجهیزات استخر

·         آب و هر گونه مواد زائدی که در طول زمستان روی کاور استخر جمع شده اند را تمیز کنید.

·         کاور را بردارید. کاور را کاملا تمیز کنید تا از خرابی زود هنگام آن جلوگیری شود.

·         تاسیسات استخر و تاسیسات الکتریکی  برای پمپ تصفیه استخر ، فیلتر ها و سیستم سیرکولاسیون را دوباره وصل کنید.

·         از تمیز و خالی بودن اسکیمر، پمپ، مسیر مکش و دیگر تجهیزات از هرگونه موائد زائد، اطمینان حاصل کنید.

·         کف و دیواره های استخر را با استفاده از برس تمیز کنید.

·         استخر را تا سطح مناسب با آب پر کنید.

·         اطمینان حاصل کنید که تمام تجهیزات و تاسیسات الکتریکی آماده به کار باشند.

·         اسکیمر، مسیر مکش و فیلتر را جهت اطمینان از صحت عملکرد چک کنید.

·         استخر را جهت حذف دیگر مواد معلق باقیمانده در آب جارو کنید.

·         پمپ فیلتراسیون را روشن کرده و عدم نشتی سیستم را چک کنید.

·         سیستم فیلتراسیون را به مدت 12 ساعت روشن بگذارید.

بستن استخر

·         پارامترهای آب را با استفاده از کیت سنجش آب اندازه گیری کرده و در محدوده ایده آل تنظیم کنید.

·         استخر را با استفاده از جاروهای مکشی به صورت کامل تمیز نموده و مواد زائد معلق را خارج کنید.

·         از کیت مراقبت از استخر در طول زمستان، مطابق دستورالعمل سازنده استفاده کنید.

·         فیلتر را تمیز کنید..

·         سطح استخر را با کاور مناسب بپوشانید. کاور باید ضد آب بوده و در برابر آب و هوا و مواد شیمیایی استخر مقاوم باشد. لبه های استخر را جهت جلوگیری از ورود هوا کاملا آب بندی کنید. این کار باعث می شود تا تمیزکاری استخر در زمان باز کردن دوباره آن آسانتر باشد.

ناپایداریهای فیزیکی در خامه قنادی :

تغییرات فیزیکی می تواند پایداری خامه قنادی را تحت تأثیر قرار دهد. مهمترین ناپایداریهای فیزیکی در این نوع خامه عبارتند از :

آب اندازی :

در صورتی که ساختار نهایی خامه قنادی کاملا مطلوب باشد میزان آب اندازی در آن محدود می باشد.

با اضافه کردن پایدار کننده ها می توان میزان آب اندازی را کاهش داد اما در این حالت غلظت بالایی از آنها مورد نیاز است.

از بین رفتن ساختار کف :

اگر میزان استوالد رایپنینگ و همچنین الحاق حباب های هوا زیاد باشد، حجم محصول در زمان نگهداری کاهش پیدا می کند.

معمولا در خامه قنادی سرعت این فرآیند کم است. در صورتی که محصول نهایی دارای استحکام کافی نباشد، حتی اگر بر اثر پدیده های فوق کاهش حجمی در آن اتفاق نیافتد، باز هم بر اثر وزن خود خامه شاهد کاهش حجم محصول خواهیم بود.

تنش تسلیمی در حدود ۳۰۰ پاسکال برای حفظ شکل محصول مناسب می باشد. خامه قنادی تولید شده به روش سنتی تا چندین ساعت پایدار باقی می ماند.

اما تغییر در فرآیند تولید و یا ترکیب آن میتواند موجب تغییر در پایداری محصول نهایی شود.

زمانی که تشکیل حباب های هوا با سرعت زیادی انجام شود ممکن است اتصال گویچه های چربی به حباب های هوا دچار مشکل شود، در نتیجه پایداری آنها کاهش پیدا می کند. در خامه های قنادی آماده که در ظروف تحت فشار بسته بندی می شوند شاهد این ناپایداری می باشیم.

پایدارسازی ساختار خامه قنادی :

برخی از مواد شیمیایی افزودنی غذایی، از قبیل امولسیون کننده ها و پایدار کننده ها، معمولا برای افزایش کیفیت محصولات لبنی به کار می روند.

امولسیفایرها نقش مهمی را در افزایش پایداری غذاهای با بافت کف، دارا می باشند.

در این حالت قطرات حاوی نسبت مناسبی از امولسیفایرها، قادرند پایداری مناسبی را برای کف ها ایجاد کنند.

در خامه، پایدار کننده ها از طریق افزایش ویسکوزیته و واکنش با ترکیبات پروتئینی، عمل می کنند.

مطابق با استاندارد ایران و کدکس، حد مجاز ترکیبات پایدار کننده شامل نمکهای سدیم، پتاسیم و کلسیم و اسید سیتریک ، اسید فسفریک ، گاز کربنیک و اسید هیدروکلریک ۲ /۰  درصد به تنهایی یا ۳ /۰ درصد به صورت مخلوط و حد مجاز کاراگینان ، آلژینات سدیم و کلسیم و صمغ عربی ، ۵ / ۰ درصد به تنهایی یا به صورت مخلوط تعیین شده است

نگهداری جکوزی

در صورت استفاده از کلر :

تعادل آب:

مقادیر قلیائیت کل، سختی کلسیمی و pH آب را اندازه گیری کنید و در محدوده اعلام شده در جدول تنظیم نمائید.

ضدعفونی:

بسته به نحوه تزریق کلر به آب جکوزی کلر اضافه کرده و مقدار کلر آزاد باقیمانده (FAC) را اندازه گیری و در محدوده مجاز تنظیم نمائید. در هنگام راه اندازی، تا زمانی که مقدار کلر آزاد باقیمانده به 4-5ppm نرسیده است، وارد جکوزی نشوید. مقدار کلر آزاد باقیمانده همواره در محدوده 3-5ppm باشد.

و در صورتی که از برم استفاده می کنید:

زمانی که آب جکوزی را با آب تازه پر می کنید، مطابق دستور العمل سازنده و بسته به حجم جکوزی مقداری بروم به آب جکوزی اضافه نمائید تا بتوان مقدار 30ppm بروماید به صورت ذخیره در آب داشته باشیم. این مقدار از بروماید ذخیره تبدیل به برماین می شود که برماین یک ضدعفونی کننده قوی بوده علاوه بر بی بو بودن، ماکزیمم آسایش را برای چشم و پوست به ارمغان می آورد. نیازی نیست مقدار30ppm بروماید ذخیره همانند 2-4ppm بروماین به صورت روزانه ثابت باقی بماند. هر بار پس از تعویض آب جکوزی باید به آن بروماید اضافه شود.

تعادل آب:

قلیائیت کل، سختی کلسیمی و pH را اندازه گیری و در محدوده ایده آل ذکر شده در جدول تنظیم کنید.

ضدعفونی:

قرص سدیم برماید را داخل شناور گذاشته و مقدار بروماین باقیمانده را اندازه گیری و تنظیم کنید. تا زمانی که مقدار بروماین باقیمانده به 2-4ppm نرسیده، وارد جکوزی نشوید. همواره مقدار برمین باقیمانده را در محدوده 2-4ppm نگه دارید.

اگر میخواهید ماده ضدعفونی کننده جکوزی را از برم به کلر و یا برعکس تغییر دهید، آب جکوزی را خالی کرده و با آب تازه پر کنی

نگهداری معمول

شرایط نگهداری  از تاسیسات جکوزی عاملی بسیار مهم جهت داشتن جکوزی ایمن و عاری از مشکلات است. دمای آب جکوزی همواره حدود 40 درجه سلسیوس یا 104 درجه فارنهایت می باشد و این دما باعث افزایش شدید نرخ تبخیر آب و ایجاد محیط بسیار مناسب برای رشد باکتری ها و جلبک ها می شود. استفاده زیاد از جکوزی می تواند باعث ایجاد کدورت و کند شدن گردش آب و همچنین ایجاد خوردگی، لکه و رسوب در قسمت های مختلف جکوزی شود.

بستن جکوزی

جهت بستن جکوزی خود حتما به دستورالعمل های سازنده توجه فرمائید. ولی اگر اطلاعات و مدارکی در این زمینه در اختیار ندارید، موارد ذیل را برای هر دو حالت استفاده از کلر و برم انجام دهید:

·         آب جکوزی را خارج کنید.

·         آب باقیمانده داخل لوله ها، اسکیمر، فیلتر و هیتر را کاملا تخلیه کنید. در صورت عدم تخلیه، ممکن است پس از یخ بستن در زمستان به لوله کشی ها و تجهیزات استخر و جکوزی آسیب برساند.

·         آب باقیمانده در کف فیلتر را به صورت کامل تخلیه کنید.

·         مسیرهای تخلیه آب تجهیزات را با درپوش مسدود کنید.

·         برق ورودی تمامی تاسیسات الکتریکی را قطع کنید.

·         روی جکوزی را با کاور مخصوص بپوشانید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ساخت و نگداری استخر و هم چنین موتورخانه هوشمند می توانید با کارشناسان تام استخر مشورت کنید.