نوین سازان

ساخت و ساز

نوین سازان

ساخت و ساز

تفاوت بکینگ پودر و جوش شیرین چیست؟

بکینگ پودر و جوش شیرین هر دو موادی ورآورنده و پف کننده خمیر هستند که در پخت و پز انواع نان ها و مواد غذایی دیگر مورد استفاده قرار میگیرند

جوش شیرین چیست؟ 

جوش شیرین یک ماده ورآورنده یا افزاینده حجم است که در محصولات غذایی پخته شده مانند انواع نان و کیک و کلوچه استفاده می شود. جوش شیرین رسماً به عنوان بی کربنات سدیم شناخته می شود. این یک پودر کریستالی سفید است که به طور طبیعی قلیایی یا اساسی است.

بکینگ پودر چیست؟

برخلاف جوش شیرین، بکینگ پودر یا بیکینگ پودر یک ماده ترکیبی کامل است. به این معنی که به تنهایی هم پایه و قلیایی است (بی کربنات سدیم) و هم اسید مورد نیاز برای ورآمدن محصول را دارد..

تفات و فرق بکینگ پودر و جوش شیرین چیست و هر کدام چه کاربردی دارند؟

جوش شیرین در دستور العمل هایی استفاده می شود که یک ماده اسیدی مانند خامه، کره دوغ یا آب مرکبات. اسیدی نیز شامل آن است. برعکس، پودر بیکینگ معمولاً وقتی استفاده می شود که مواد بکار رفته در دستور پخت ، خاصیت اسیدی ندارد. زیرا از قبل به این پودر خاصیت اسیدی نیز اصافه شده و میتواند به صورت خود به خود واکنش نشان داده و کربن دی اکسید آزاد کند.

استفاده از بیکینگ پودر به جای جوش شیرین

اگرچه جایگزینی بیکینگ پودر با جوش شیرین به طور گسترده توصیه نمی شود، اما اگر در مضیقه هستید و دسترسی به جوش شیرین ندارید میتوانید با وجود تفاوت بین بکینگ پودر و جوش شیرین از پودر بیکینگ استفاده کنید. تعویض این دو در چنین شرایطی به مواد و شرایط خاصی نیاز ندارد.

با این حال، جوش شیرین بسیار قوی تر از پودر بیکینگ است. بنابراین ، شما به احتمال زیاد به ۳ برابر بیشتر پودر بیکینگ برای جایگزینی جوش شیرین نیاز دارید. همچنین ، این جایگزینی ممکن است باعث شود محصول نهایی شما طعم و مزه مواد شیمیایی یا تلخی داشته باشد.

استفاده از جوش شیرین به جای بکینگ پودر

اگر دستور العمل پخت شما حاوی بکینگ پودر است اما شما هیچ دسترسی به آن ندارید میتوانید ازجوش شیرین استفاده کنید اما دقت کنید که به برخی شرایط و مواد اضافی دیگر نیاز پیدا خواهید کرد. از آنجا که جوش شیرین فاقد خاصیت اسیدی است (که پودر بیکینگ دارد) برای فعال کردن جوش شیرین حتما باید یک ماده اسیدی مانند خامه، دوغ یا ماست اضافه کنید

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر مواد شیمیایی یا غذایی مثل شیرین کننده های مصنوعی ( آسپارتام ، سوکرالوز) ، اسید های آلی ( اسید استیک و..) کربنات ها ( کربنات پتاسیم و...) نیز می توانی به سایت جهان شیمی مراجعه کنید.

تفاوت بین زنجیر طلای ۱۴ عیار و زنجیر طلای ۱۸ عیار چیست؟

اگر بدنبال یافتن تفاوت بین زنجیر طلای ۱۴ عیار با زنجیر طلای ۱۸ عیار هستید از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

عیار طلا چیست؟ 

«عیار» در واقع واحد اندازه‌گیری خلوص آلیاژهای طلا و دیگر فلزات گرانبهاست. یعنی اگر یک آلیاژ فقط ۱ قیراط طلا داشته باشد یعنی یک‌بیست‌وچهارم آن طلای خالص است.

عیار طلا در واقع تعیین کننده میزان طلای موجود در مصنوعاتی است که خریداری می‌کنید.

زنجیر طلای ۱۴ عیار از چه موادی ساخته شده است؟

۱۴ بخش از زنجیر طلای ۱۴ عیار طلای خالص هستند و ۱۰ بخش دیگر آن (از ۲۴ محاسبه می‌شود) دیگر فلزات هستند. از نظر درصدی باید بگوییم این زنجیرها ۵۸٫۳% طلای خالص در خود دارند.

فلزاتی که اغلب برای ترکیب با طلای زرد در زنجیر ۱۴ عیار استفاده می‌شوند شامل مس، زینک، نقره، پلاتین و نیکل هستند.

زنجیر طلای ۱۸ عیار از چه موادی ساخته شده است؟

۱۸ بخش از زنجیر طلای ۱۸ عیار طلای خالص هستند و ۶ بخش دیگر آن  را (از ۲۴ محاسبه می‌شود) فلزات دیگر تشکیل داده‌اند. از نظر درصدی باید بگوییم این زنجیرها ۷۵% طلای خالص در خود دارند.

فلزاتی که اغلب برای ترکیب با طلای زرد در زنجیر ۱۸ عیار استفاده می‌شوند همانند زنجیر ۱۴ عیار است.

تفاوت بین زنجیر طلای ۱۴ عیار و ۱۸ عیار چیست؟

تفاوت اصلی این دو نوع زنجیر طلا موارد زیر است:

  • استحکام و دوام زنجیر طلا
  • قیمت زنجیر طلا
  • رنگ زنجیر طلا
  • حساسیت‌زا بودن یا نبودن زنجیر طلا

استحکام و دوام

طلا فلز نرمی است بنابراین هر چه طلای خالص کمتری در زنجیر به کار رود، زنجیر محکم‌تر و مقاوم‌تر خواهد بود. دلیلش هم وجود فلزات دیگری است که از طلا سخت‌تر هستند.

قیمت

از آنجا که در زنجیر ۱۴ عیار از طلای کمتری استفاده شده، قیمت ارزان‌تری نسبت به طلای ۱۸ عیار دارد.

رنگ

زنجیر طلای ۱۸ عیار حاوی طلای زیادی است و به همین خاطر رنگ آن نیز زردتر است.

برای کسب اطلاعات بیشتر ئر مورد دانشنامه طلا و هم چنین خرید طلا کم اجرت می توانید به سایت طلا فروشی اینترنتی کیش طلا مراجعه کره و تنها با چن کلیک مخصول مورد نظر خود را خریداری کنید.

کاربرد جوش شیرین

جوش شیرین ، که به عنوان بی کربنات سدیم نیز شناخته می شود ، در پخت و پز نان و شیرینی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد زیرا با تولید دی اکسید کربن باعث افزایش حجم خمیر می شود. فواید جوش شیرین گذشته از پخت و پز بسیار متنوع هستند و میتوانید در خانه از دست کم ۲۳ مورد فایده جوش شیرین بهره ببرید.

فواید جوش شیرین در خانه

بهبود سوزش سر دل 

سوزش سر دل که به عنوان رفلاکس اسید نیز شناخته می شود یک حس بسیار ناخوشایند است که ناشی از برگشت اسید به داخل مری شما دارد که گاها به سمت گلو نیز برمیگردد. جوش شیرین می تواند با خنثی کردن اسید معده در درمان سوزش قلب بسیار موثر باشد.

دهانشویه

بسیاری از جوش شیرین به عنوان جایگزینی برای دهانشویه استفاده می کنند. فواید جوش شیرین در قالب دهانشویه می تواند به بهبود تنفس شما کمک کند و خاصیت ضد باکتریایی و ضد میکروبی نیز دارد.

تسکین دان زخم و آفت داخل دهان

آفت ها زخم های کوچک و دردناک هستند که می توانند در داخل دهان شما ایجاد شوند. برخلاف تب خال، آفت ها روی لب ها شکل نمی گیرند و مسری نیستند. تحقیقات نشان داده است که پودر دهانشویه جوش شیرین برای تسکین دادن درد ناشی از زخم های کانکر و آفت داخل دهان عالی باشند

عملکرد ورزشی را بهبود میبخشد

در حین ورزش با شدت زیاد، سلولهای عضلانی شما شروع به تولید اسید لاکتیک می کنند ، که مسئولیت احساس سوزش در حین ورزش است. اسید لاکتیک همچنین pH درون سلولهای شما را پایین می آورد ، که ممکن است باعث خستگی عضلات شما شود.

هوا را تازه میکند (فایده جوش شیرین در خانه های پرجمعیت)

همه خوشبو کننده های تجاری بوی بد را از بین نمی برند آن ها در بیشتر موارد تنها مولکول های بد بوی هوا را با آزاد کردن مولکول های خوشبو بی اثر میکنند. در این خوشبو کننده ها مواد شیمیایی زیادی گنجانده شده است که استفاده از آن ها را برای همه میسر نمیکند. زیرا ممکن است شخصی به مواد شیمیایی آن ها حساس باشد. اما استفاده درست از جوش شیرین میتواند به این افراد کم کند تا علاوه بر خوش بو کردن هوا باعث تازه تر شدن آن نیز شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر مواد شیمیایی و غذایی مثل شیرین کننده ها مصنوعی ( آسپارتام و سوکرالوز) ، کربنات ها ( کربنات پتاسیم و..) سیترات ها ( سیترات سدیم و...) می توانید به سایت جهان شیمی مراجعه کنید.

چگونه باید از نگین انگشتر مراقبت کرد؟

تا الان برایتان پیش آمده که به انگشتر طلا نگین‌دار خود نگاه کنید و متوجه شوید نگین آن شل شده یا مشکلی برایش پیش آمده است؟ یا مثلا متوجه شوید که چنگک‌های پایه‌ای که نگین را نگه داشته خم شده یا شکسته؟

در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا نحوه نگهداری از نگین انگشتر را به شمل یباموزیم:

اگر نگین انگشتر شُل شده آن را استفاده نکنید 

وقتی متوجه می‌شوید که نگین انگشتر شما شل شده بهترین کار این است که آن را از دست خارج کنید و سریعا به یک متخصص تعمیرات طلا و جواهر مراجعه کنید.

چنگک پایه نگین را چگونه تعمیر می‌کنند؟

اگر چنگک فقط خم شده باشد، آن را با ابزار مخصوص صاف و در جای خود محکم می‌کنند.

اگر چنگک‌ها شکسته شده باشند باید آنها را دوباره ساخت و روی پایه محکم کرد. برای این منظور، سنگ قیمتی را از روی پایه جدا می‌کنند، چنگک‌های قدیمی پایه را در می‌آورند و یک پایه جدید روی انگشتر سوار می‌کنند. این کار بیشتر روی انگشترهای نو انجام می‌شود.

البته این روش هم مشکلات خود را دارد. زیرا چنگک پایه دوباره به آن وصل شده و در نتیجه از نمونه‌های اصلی شکننده‌تر خواهد بود. همچنین احتمال اینکه شکسته یا جدا شود هم وجود دارد. بنابراین حتی بعد از تعویض چنگک پایه انگشتر هم لازم است مراقبت بیشتری از انگشتر خود داشته باشید

پایه‌ی نگین انگشتر را همیشه و به طور مرتب چک کنید

هر بار که می‌خواهید انگشتر نگین‌دار خود را استفاده کنید، همه چنگک‌های آن را چک کنید تا مطمئن شوید که سالم هستند.

هر چند وقت یک بار باید پایه نگین را چک کرد؟

حداقل سالی یک بار این کار را انجام دهید. وقتی حواستان به چنگک‌ها باشد و آنها را مورد بررسی قرار دهید، احتمال اینکه هزینه‌های اضافی برای تعمیر و تعویض بپردازید کم خواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانشنامه طلا و هم چنین خرید طلا کم اجرت می توانید به سایت طلا فروشی اینترنتی کیش طلا مراجعه کنید و تنها با چند کلیک محصول مورد نظر خود( سرویس طلا ، زنجیر طلا ، گوشواره طلا و..) خریداری کنید.


رایجترین روش های نگهداری مواد غذایی

امروزه استفاده از مواد نگهدارنده محصولات یا عناصر غذایی یک روش معمول برای نجات آن ها از انواع آسیب ها است. برای افزایش ماندگاری مواد غذایی، برخی از افراد از روشهایی مانند خشک کردن، انجماد، تابش و اضافه کردن مواد شیمیایی استفاده می کنند که به نظر می رسد باعث افزایش ماندگاری و دوام این محصولات میشود.

انواع روش نگهداری مواد غذایی 

اصولاً ۲ حالت برای افزایش ماندگاری محصولات غذایی وجود دارد که این روزها بسیار کاربردی هستند. این دو حالت و روش عبارتند از:

  • حفظ و نگهداری فیزیکی
  • حفظ و نگهداری شیمیایی

حفظ و نگهداری مواد غذایی با روش فیزیکی

در این روش مواد غذایی با استفاده از ترفندها و مواد نگهدارنده ای مانند کلسیم پروپیونات، سولفات پتاسیم، کلسیم لاکتات، نیترات و … اقدام به بالا بردن میزان ماندگاری مواد غذایی میشود.

پروپیونات کلسیم

پروپیونات کلسیم به عنوان بهترین ماده نگهدارنده و ضدعفونی کننده مواد غذایی در نظر گرفته می شود که به طور کلی توسط اسید پروپیونیک و کلسیم هیدروکسید تولید می شود. این ترکیب ضمن افزایش ماندگاری محصولات نانوایی ها، از رشد قارچ و کپک و سایر باکتریها در کیک، شیرینی و سایر محصولات مشابه جلوگیری می کند.

اسیدولانت‌ها

برخی از اسیدها در دسته اسیدولانتها یا اسیدهای غذایی قرار می گیرند و دارای مشخصات طعم و مزه ای بسیار متفاوتی هستند. رایج ترین اسیدولانت ها به عنوان مواد مهم در نگهداری مواد غذایی ، اسید سیتریک  سات که  دارای طعمی مشابه لیمو است. این درحالی است که اسید استیک دارای طعمی مشابه مزه سرکه است.

علاوه بر این ، اسیدولانتهایی مانند بنزوئیک اسید، اسید سوربیک، اسید لاکتیک  نیز مواد افزودنی و نگهدارنده ای هستند که طعم تندی به غذاها می بخشند. آنها همچنین به تنظیم ژله ها کمک می کنند و به عنوان نگهدارنده مواد غذایی عمل می کنند.

آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها در جلوگیری از ایجاد حساسیت، ترشیدگی و ایجاد تعفن در غذاهای چرب یا حاوی چربی ها مفید هستند. چربیهای در معرض نور، رطوبت، گرما یا یون های فلزات سنگین، فعال می شوند و به پراکسیدها اکسیده می شوند.

نیترات و نیتریتها

از نیترات و نیتریت ها به عنوان ماده نگهدارنده در صنایع گوشت به جهت نگهداری مواد غذایی گوشتی از جمله هات داگ، کالباس و … استفاده میشود. نیترات ها و نیتریت ها از جمله مواد مورد استفاده در نگهداری واد غذایی هستند که قرن ها است از آن ها بهره گرفته میشود. استفاده از آنها به محصولات گوشتی حالت پخته شدگی یا مزه مواد گوتی گخته را میدهد و به تثبیت رنگ صورت گوشت نیز کمک میکند.